С мечти срещу отчаяние

У нас излиза бестселърът "Продавач на мечти" на бразилския психолог, учен и писател Аугусто Кури
Обновена: 20 юни 2011 10:55 | 20 юни 2011 10:55,
0
С мечти срещу отчаяние
Корица: Ера

Бразилците определено умеят да превръщат фантастични истории за силата на човешкия дух в бестселъри с  поуки, разбираеми за милиони читатели по света.

Поредният писател, който ще ни убеди в красотата на света, е Аугусто Кури с книгата си „Продавач на мечти. Призванието”.

Романът е вълнуваща приказка за мистериозен мъж, който насърчава хората да търсят най-важното в живота: щастието, което таят дълбоко в душата си.

Той се появява загадъчно, проявява необичайна дързост и крие много тайни. Драматична загуба го е накарала да се вгледа в себе си. За да преодолее мъката, странникът споделя своята история със света и се превръща в продавач на мечти.

Той спасява университетски преподавател заплашващ да скочи от покрива на висока сграда; алкохолик, изоставен от семейството си; жена, която се страхува, че завинаги ще остане сама; манекенка, отблъсната от фалшивите ценности в нейния свят. Обезверени и отчаяни, всички те са се отказали от мечтите си. Но този тайнствен мъж ги освобождава от робството на рутината и ги повежда по пътя на щастието. Вдъхновени от него, те се превръщат в негови последователи.

Необикновените му идеи привличат както привърженици, така и явни врагове, и го поставят в центъра на медийното внимание. Дали той е мъдрец или е луд?

Тази история има амбицията да ви накара да плачете и да се смеете, но най-важното е, че ще ви представи един нов и вълнуващ поглед върху живота.

Аугусто Кури е бразилски психиатър, психотерапевт, учен и писател.

Книгите му са публикувани в повече от 50 страни. В Бразилия са продадени над 15 млн. копия от тях, в Китай Кури е номиниран за най-добър чуждестранен писател, а в Португалия са организирани читателски групи, които дискутират книгите му.

Кури прави изследвания върху изграждането на интелекта, работата на мозъка и функцията на мислите.

Той разработва мултифокална теория за функционирането на ума и процеса на изграждане на мисълта.

През 2008 г. към Института за изследване на интелигентността в Португалия е създаден научен център на негово име.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари