Игра на минало, фантастика и страст

Излиза новият роман на Орсън Скот Кард "Следотърсачът"
Обновена: 25 юли 2011 13:56 | 25 юли 2011 13:55, Елена Пенева
0
Игра на минало, фантастика и страст
Корица: Ера

Култовият Орсън Скот Кард, автор на емблематичната поредица за Ендър, се завръща с новия си роман „Следотърсачът”.

С него писателят поставя началото на нова серия с главен герой Риг – момче, което притежава необикновената дарба да „вижда” миналото на хората.

Риг живее заедно с баща си в пълно уединение. Възрастният мъж го подготвя за бъдеще, за което момчето дори не подозира. Само те двамата знаят, че Риг притежава необикновената дарба да „вижда пътя” на хора, животни и дори растения стотици години назад.

Бащата на Риг намира смъртта си в трагичен инцидент в гората, но успява да каже на сина си, че трябва да потърси истинския си произход и предопределение.

Риг е шокиран да узнае, че неговите майка и сестра живеят в столицата и притежават огромно богатство. Той решава да ги открие, за да разбере кой е в действителност.

Риг и неговият приятел Умбо, надарен със способността да променя хода на времето, се отправят на пътешествие, което ще промени не само техния живот.

По пътя си те срещат и други хора със свръхестествени дарби. Всеки един от тях се изправя пред предизвикателството да опознае и използва максимално добре своите способности.

Когато пристигат в столицата Риг се озовава във вихъра на политически борби, интриги и предателства. Той разбира за какво го е подготвял баща му през целия му живот. Неговият произход го поставя в центъра на битка между две враждуващи фракции и за момчето става все по-трудно да прецени кой е приятел и кой враг.

Скоро Риг открива, че освен да „вижда” миналото на хората, той може и да го променя. Това поставя бъдещето му в сериозна опасност и го принуждава да се съмнява във всичко, което мисли, че знае...

Орсън Скот Кард е роден в Ричланд, щата Вашингтон. Израснал е в Калифорния, Аризона и Юта. Прекарал е две години в Бразилия като мисионер на Мормонската църква. Завършил е Бригам Йънг Юнивърсити и Университета на Юта.

Живее в Грийнсбъро, Северна Каролина, и има 5 деца. Поредицата му за Ендър става емблематична и категорично затвърждава името на Кард сред най-добрите в жанра.

Той е първият, който в две поредни години – 1986 и 1987, печели наградите „Хюго” и „Небюла” – за „Играта на Ендър” и „Говорителят на мъртвите”.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари