Вампири, върколаци и Суки срещу стрелеца

В поредната книга от "Истинска кръв" животът на главната героиня отново се преобръща
26 юли 2011 09:35,
0
Вампири, върколаци и Суки срещу стрелеца
Корица: Хермес

В „Мъртви на прага“ - петата книга от серията на Шарлейн Харис „Истинска кръв”, позната от култовия сериал по HBO със същото заглавие, животът на Суки Стакхаус отново се преобръща.

След ухапване от свръхестествено същество брат й – Джейсън, за пръв път се превръща в пума.

Едновременно с това неизвестен стрелец взема на прицел местните жители, които имат способността да приемат облика на животни. За ужас на Суки брат й става главен заподозрян.

Куршумът на мистериозния стрелец ранява Сам, а следващата цел е водачът на върколаците – Калвин Норис.

Увлечена в грижи около ранените си приятели, Суки преживява голям шок, когато една нощ домът й изгаря, подпален от непознат мъж.

Истинският кошмар обаче започва, след като самата тя се превръща в следващата мишена на стрелеца. Ще бъде ли достатъчна помощта на вампира Чарлз Туайнинг, изпратен от Ерик да пази Суки, или присъствието на Чарлз има друга, скрита цел?

Младата жена ще трябва да разчита на собствените си сили, за да оцелее, да разкрие самоличността на стрелеца и да се опита да разбере собствените си объркани чувства към вампири и върколаци...

Още по темата
17 фев 2010 11:21
0

Прочети откъс от "Мъртви на прага"!

Шарлейн Харис започва писателската си кариера веднага след дипломирането си в колежа „Роудс”, където получава бакалавърска степен по английски език и масова комуникация.

След публикуването на два самостоятелни детективски романа Шарлейн започва серията с главна героиня Аурора Тийгардън. Първото заглавие е номинирано за наградата „Агата” в категория „Най-добър роман за 1990 година”. След осмата книга в поредицата авторката поставя начало на по-мрачната и провокативна серия с главна героиня Лили Бард.

След двете серии романи Харис все още не е постигнала желания успех. Тогава й хрумва да комбинира елементи от научната фантастика, криминалните и романтичните четива, за да разкаже историята на жена, влюбила се във вампир. Така се ражда романът „Мъртви преди мрак”, първа книга от серията „Истинска кръв”.

Романът моментално привлича вниманието на критици и почитатели на вампирските саги. Звездният час на Шарлейн Харис настъпва, когато продуцентът Алън Бол й предлага да направи сериал по книгата...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари