Крокодили, фараони и двама мъже

Нов исторически роман разказва за една от първите европейки в загадъчен Египет от 19 век
Обновена: 27 юли 2011 08:37 | 27 юли 2011 08:37, Елена Пенева
0
Крокодили, фараони и двама мъже
Корица: Сиела

Нов исторически роман излиза у нас. В „Колоните на вечността“ на Таня Кинкел читателите се запознават с една страна, криеща безброй тайни и една жена, разкъсваща се между двама мъже.

Младата англичанка Сара пристига в Египет през 1815 г. и е сред първите европейки, стъпили в тази загадъчна държава.

Тя не подозира какви приключения я очакват край бреговете на Нил.

Докато мъжът й Джовани Белцони се превръща в успешен ловец на изчезнали съкровища, Сара скоро престава да се задоволява с ролята на примерна съпруга.

Далеч от родината тя открива свободата, за която отдавна е копняла.

На пътя й постоянно застава Бернардино Дровети, най-големият съперник на мъжа й в надпреварата за безценното наследство на фараоните…

Авторката на книгата Таня Кинкел печели първите си литературни награди още на 18-годишна възраст.

Следва в Мюнхен германистика, театрознание и защитава докторат на тема „Аспекти на властта в творчеството на Лион Фойхтвангер”.

През 1992 г. основава благотворителната организация „Хляб и книги”, насочена към възпитанието и образованието на децата.

Романите й са преведени на повече от десет езика. Действието им се развива в различни епохи: от основаването на Рим до Америка през ХХІ век.

Сред най-известните й книги са: „Лъвицата от Аквитания”, „Кукловодите”, „Лунни листа”, „Зодия Близнаци”, „Синовете на вълчицата”, „Залезът на боговете”, „Рожбите на Венера”.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари