Отчетна дейност

Издават първа книга у нас, посветена на анализите на финансовите отчети по методологията на Уорън Бъфет
Обновена: 28 юли 2011 14:57 | 28 юли 2011 14:10,
4
Отчетна дейност
Корица: Изток-запад

Първа книга за анализите на финансовите отчети излиза у нас.

В „Уорън Бъфет и анализът на финансови отчети“ експертите Мери Бъфет и Дейвид Кларк систематизират и представят тънкостите и характеристиките в инвеститорската методология на Уорън Бъфет.

Разкривайки тайните на една от най-емблематичните фигури във финансите, авторите очертават контурите на пазарните и корпоративните стратегии, като разчитат изцяло на богатия си опит и на солиден набор от „вътрешна информация“, която в много от случаите е почерпена директно от самия Бъфет.

Мери Бъфет и Дейвид Кларк са специалисти изследването и разкриването на т. нар. Бъфетология, която проповядва, но и модифицира инвестиционната философия на великия икономист Бенджамин Греъм,.

В книгата си те се уповават преди всичко на отдавна проверени тънкости, интерпертирайки Бъфет чрез цитати, анекдоти и прекрасно подбрани примери.

„Трябва да разбирате счетоводството и неговите нюанси“, съветва ни финансовият магьосник Бъфет, след което добавя: „Счетоводството е езикът на бизнеса!“

Точно затова „Уорън Бъфет и анализът на финансови отчети“ неизбежно ще се превърне в класически пътеводител от света на инвестициите – бестселърът е написан на разбираем и точен бизнес език, уповавайки се на могъщ финансов „филолог“.

Веднъж разбрали и усвоили финансовите техники на Бъфет, читателите ще могат прецизно и майсторски да определят кои днешни компании утре ще се превърнат в лидери, както и да разпознаят тези, които са обречени на крах.

Нещо повече – книгата предлага разнороден и изчерпателен комплект от техники, свързани с анализа на финансовите отчети, което я прави едновременно полезен и уникален инструмент, първи и засега единствен по рода си за българския пазар на икономическа литература.

Прочети откъс от „Уорън Бъфет и анализът на финансови отчети“!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Има я във всяка книжарница.
3
0
 
0
 
! Отговори
nradev преди 12 години
otkade moje da se kupi
2
0
 
6
 
! Отговори
Сметалото преди 12 години
Интересно.
1
0
 
12
 
! Отговори
Mike преди 12 години
Това ще взема да си го взема.