Хищно дебнене

Крис Картър с пореден смразяващ трилър
Обновена: 29 юли 2011 13:19 | 29 юли 2011 13:19,
3
Хищно дебнене
Корица: Ера

Смразяващ трилър, идеален за лятната почивка, излиза на българския пазар.

В новата книга „Хищникът” читателите отново ще срещнат специалиста по психология на криминалното поведение и детектив в лосанджелиската полиция Робърт Хънтър.

В третия роман от Крис Картър почитателите на неговите книги ще научат повече за миналото на героя.

Хънтър остава сирак на седемгодишна възраст, след като майка му е победена от рака. Едва на двайсет и три години успява да защити докторантура по анализ на криминалното поведение, а по-късно ФБР използва докторската му работа като учебник.

Предпочел работата в полицията пред кариерата във ФБР, Хънтър разследва само серийни, изключително жестоки убийства, които изискват експертно мнение.

В поредното такова тялото на неидентифицирана млада жена е открито в изоставена сграда. Няма видима причина за смъртта й. Липсват белези, рани или синини по нея. Но устните й са зашити една за друга с груб черен конец.

Детектив Робърт Хънтър е изтеглен от текущия си случай и поема разследването. Скоро патологът разкрива колко ужасяващ е замисълът на убиеца. Но данните от аутопсията са изпепелени в зловеща експлозия. Така Хънтър разполага само с няколко снимки.

Още по темата

Когато откриват втори труп, към разследването се добавят единствено нови въпроси. А жертвата е загинала в неописуема болка.

Престъпникът е методичен, хладнокръвен и търпелив. Не оставя следи и сякаш вижда в тъмното. Действа тихо и бързо, а жертвата му няма шанс да реагира.

Той е необикновено изобретателен и жесток. Избира красиви, артистични и тъмнокоси жени. Отвлича ги от места, на които те се чувстват в безопасност, а той лесно може да бъде забелязан.

Хънтър подозира, че убиецът вече е похитил следващите си жертви. За да не загинат от същата мъчителна смърт, детективът трябва да използва оскъдните доказателства и изумителния си нюх.

Изправен пред един от най-заплетените си случаи досега, Робърт Хънтър безнадеждно търси улика, която ще го отведе до изобретателния престъпник…

Крис Картър е от италиански произход, но е роден в Бразилия. Завършил е психология със специализация по криминално поведение в САЩ.

Крис е работил като криминален психолог към полицията. Работата му се състояла в разпити и изучаване на престъпници, сред които масови и серийни убийци с доживотни присъди.

Впоследствие Крис се отдава на рок музиката и на писателската кариера. За романите си той използва опита и знанията си от работата с престъпници. В момента живее в Лондон и пише четвърти роман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много хубаво ама що не я намирам в електронен вариант? Стига вече с тия хартиени книги.
2
8
 
5
 
! Отговори
OneManTicket преди 12 години
Стига бози!Какво стана с Авакум Захов? Или утре ще е на Бузлуджа?
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка, Боце!