Къде има "Спирки под южния кръст"

Едно пътуване из Южна Америка с книгата на Румяна Николова и Николай Генов
Обновена: 4 апр 2012 09:14 | 4 апр 2012 09:14, Петя Славова
0
Къде има "Спирки под южния кръст"
Снимка: Издателство Сиела

Едно пътуване из Южна Америка ще пренесе читателя до „Спирки под южния кръст”.

Книгата на Румяна Николова и Николай Генов кара да повярваме, че светът е достъпен, а пътищата правят човечеството едно цяло. От години авторите пътуват до отдалечени и непознати места по света и у нас и търсят неизвестни факти за познатите.

Тя е журналист, той – фотограф, но и двамата си служат и със словото, и с образа, за да разказват за преживяното и наученото в стотици хиляди километри, навъртени из десетки страни в книги, изложби, медийни публикации. Книгите им „Никой не си тръгва от Индия завинаги”, „Книга за България”, „Свещени места по света от Юкатан до Хималая” и „100 дни в Китай” се радват на голям читателски интерес.

Автори са и на два филма от сериала „Чудесата на Индия”.

Това е петата им обща книга. От Рио де Жанейро и Буенос Айрес към патагонското царството на ветровете и през Магелановия проток в Огнена земя до ледения край на света. По цялата дължина на Чили, сред загадъчните колоси на Великденския остров и през пустинята Атакама към някогашната империя на инките на територията на Перу и Боливия. Читателят се озовава в земя, разтърсвана от трусове, заливана с лава от вулкани, вода от цунами и кръв от завоевателни и граждански войни, преврати и диктатури.

Дом на голи великани сред снеговете, на неуморни номади, на звездобройци и слънцепоклонници, на дръзки пътешественици и изследователи. Невъобразим Вавилон, смесително гърне на различни култури, родина на нова раса.

Премиерата на книгата е на 4 април от 19.00 часа във Фотосинтезис Арт Център.


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари