"На изток от рая" в България

Творбата на Стайнбек с ново издание у нас
14 яну 2013 17:29, Петя Славова
3
"На изток от рая" в България
Снимка: Колибри

Новото издание на творбата на Джон Стайнбек „На изток от рая“ вече е по книжарниците у нас. С излизането му може да си припомним, че през 2012 г. се навършиха 110 години от рождението на великия американски писател и филантроп, който заявява "Убеден съм, че автор, който не вярва в съвършенството на човека няма никакво място в литературата".

„На изток от рая“ е внушително платно на американската действителност – легенда за любовта и омразата, за силата и отчаянието, за крушенията на човешкия дух, но и за неговите светли триумфи.

Действието обхваща интервал от петдесет и шест години и разкрива участта на три поколения от два големи рода. Произведението е екранизирано през 1955 г. от самия Елия Казан.

Джон Стайнбек е безкомпромисен идеалист - романист, дългогодишен журналист, носител на „Пулицър“ и Нобелов лауреат за литература. Роден в калифорнийския град Салинас, писателят познава до болка неволите на местните фермери и работници от началото на 20 век. „На изток от рая“ е една от най-славните му, най-въздействащи творби – повече от половин век романът владее емоциите на читателите по всички краища на света.

"На изток от рая" е в превод на Кръстан Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По скоро прочетете Гроздовете на гнева, СТАВА СЪВСЕМ АКТУАЛНА.