От рицари до ретро трамваи с "Поход на книгите"

Събитието започва на 2-и април
2 апр 2013 10:12, Петя Славова
0
От рицари до ретро трамваи с "Поход на книгите"
Снимка: Асоциация Българска книга

За втори път ще се случи „Поход на книгите“ в България. Месец април ще се превърне във време за рицари, мечти, приказни герои, срещи с популярни личности, награди, ретро трамвай, музика и много книги.

Стартът бе даден на 2 април в 10.00 часа в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Тя прочете приказката „Лоената свещ” от Ханс Кристиян Андерсен. Приказката е открита случайно в края на 2012 г. в Националния архив на остров Фюн в Оденсе, родния град на Андерсен. По всяка вероятност това е първата приказка, написана между 1822 и 1826 г., когато той все още е ученик.

Произведението на този писател не е избрано случайно, тъй като именно на 2-и април е роден Андерсен.

В „Поход на книгите” на 2 и 3 април ще се включат Свилен Ноев, Добрина Чешмеджиева и Милена Славова.
Фронтменът на група „Остава” Свилен Ноев ще прочете откъс от своя любима детска приказка на децата от 104 ЦДГ. На 3 април певицата Милена Славова ще отиде при децата от 166 ЦДГ. Водещата на „Референдум” по БНТ Добрина Чешмеджиева ще зарадва най-малките в 165 ЦДГ с приказка.

На 4 април Милен Цветков, водещ на предаването „Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия, ще почете на децата от 12 ЦДГ, а певицата Мариана Попова ще се срещне с децата от 40 ЦДГ и ще прочете откъс от „Малкият принц”.

На 5 април, актрисата Ирмена Чичикова и актьорът и водещ на „Падащи звезди” по БНТ Стефан Щерев ще посетят 19 ЦДГ. Малко по-късно, през същия ден, ко-водещата на „Падащи звезди” Яна Грудева ще зарадва най-малките в детска градина „The Castle”.

Събитието продължава до 23 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари