Излиза скандално разследване "Българите срещу олигархията"

Антон Тодоров вдига мерника на управляващите
3 юли 2013 20:52, Петя Славова
11
Излиза скандално разследване "Българите срещу олигархията"
Снимка: ИК „Изток-Запад”

„Българите срещу олигархията“  на политолога Антон Тодоров е втора книга-разследване от поредицата „Задкулисието на прехода“ и в нея се разкриват още неизвестни за широката общественост факти от периода на прехода, на чиито отзвук ставаме свидетели и потърпевши днес.

Политологът Антон Тодоров представя редица факти от недалечното минало, според  които управляващата тройна коалиция е съставена от „подставени лица на българската организирана престъпност и кукли на конци на олигархията...“ В своята книга-разследване „Българите срещу олигархията“ Тодоров аргументира изложеното от него с официални документи, факсимилета и снимков материал, като разглежда и дава логични отговори на въпроси като: Кой е този човек, който изкара толкова успешно българите на улицата в протести, каквито не помним от 1990 г.? Кой искаше да ни „страхува“? Каква е московската връзка в българските кризи?...

С оглед на събитията от последните три-четири седмици, заглавието е с изключително актуално съдържание, отбелязват издателите. Подобно на „Меглена Кунева“, предната книга от поредицата, „Българите срещу олигархията“ също се придържа към основната линия, прокарваща се в „Задкулисието на прехода“: да се представят неизвестни за широката общественост факти, определящи облика на посткомунистическия период.

Тодоров подчертава: „Българите трябва да знаят истината за своите политици. Истината, само истината, цялата истина. След това политиците ще трябва да дават обяснения. Тези обяснения могат да бъдат приети и да доведат до пълна промяна в отношението ни към тях. Могат хем да бъдат взети под внимание, хем да запазим досегашното си мнение просто защото сме предпочели да го основаваме на други фактори... но във всички случаи трябва да се знаят истинските факти, истинските връзки, истинските зависимости.

След като знаят това, хората могат да направят информиран избор. Може да има и такива, на които им се живее под ярема на олигархията – ние обаче няма да плащаме цената за това!“


11
Още от
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
това се отнася за всички партии от 1990г. мафията ръководи и назначава удобните им лица.
9
2
 
15
 
! Отговори
Мислещ човек преди 4 години
Великански важна книга.
8
2
 
2
 
! Отговори
ттт преди 4 години
Да беше само БСП тази, която е подставено лица на олигархията със закон ще ги забраниме . Тогава защо като ГЕРБ бяха партията на народа всичко си продължи по старому. Всички уреждащи се с власт са едно и също *но. Ако е такава системата мафията да ги назначава, това се отнася за всички партии.
7
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Е да ама за съжаление са много обиграни в стискането на железния юмрук. В Египет армията се намеси. Тука какво? С пиратки ли ще ги гоним? Няма независим съд, няма честна силова структура. Пак добре че има тук таме останли честни хора в държавния апарт, само дето са на много ниско ниво.
6
3
 
35
 
! Отговори
Батман преди 4 години
Четох предната книга на Антон Тодоров и съм потресен от това колко нагла е истината всъщност... без на управниците и съдилищата да им пука. В тези разследвания е тъпкано с факти, документи и свидетелства за всяко едно от пипалата на олигархическия октопод и е крайно време затворите да се напълнят с политици, мамка му.
5
6
 
6
 
! Отговори
to4ka преди 4 години
да хапнем пиците и да почваме да плюем, юруш !!
4
3
 
22
 
! Отговори
дедо преди 4 години
До Анонимен

проблема по-скоро е в това, че политиците не четат коментарите за тях, а са си назначили ***, които в "подходяща" форма им донасят за настроенията на електората.
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дедо
Ами разбира се. че все ще има хора които ти цъкат минуси, ти си мислиш, че политиците нямат интернет?...
2
3
 
13
 
! Отговори
до номер 1 преди 4 години
Абсолютно.
1
3
 
32
 
! Отговори
дедо преди 4 години
абе, аз като ви казвам, че всички политици на "прехода", без изключение, трябва да бъдат обявени еднократно и неоспоримо за национални предатели, се намират и такива които ми цъкат минусчета. Стова трябва да започват и да свършват протестите!