Може ли да си "Милионер без образование"

Майкъл Елсберг събира доказателствата в книга
15 юли 2013 16:38, Петя Славова
3
Може ли да си "Милионер без образование"
Снимка: Жануа 98

Всеобщото схващане е, че ако човек има добро образование, със сигурност то ще му даде свободата да избере сам своята професия. Е, Майкъл Елсберг прекарва последните две години, учейки се от едни от най-успелите хора на планетата, които обаче нямат университетски дипломи.

Какво научава от тях, може да разберем от книгата му "Милионер без образование". Авторът има блог за предприемачество, професионално развитие и образование във Forbes.com.

Книгата, която може да намерим в книжарниците у нас, е вдъхновена от неговата съпруга Джена, която е успял предприемач, но успехите й не се дължат на образованието. Джена е от онези хора, които са се отказали от колежа още през първата година.

Героите на тази книга са именно хора, които нямат нищо общо с условието: добра диплома. От тях ще научим, че най-необходимото за личностното ни развитие, е да умеем да научаваме нещата самостоятелно, извън училище.

Майкъл Елсберг събира тези хора в книгата си, като по този начин попълва липсващите парчета от пъзела, като интервюира цяла плеяда от милионери и милиардери. А те нямат университетско образование, включително и модния магнат Ръсел Симънс, съоснователя на Facebook Дъстин Московиц и президента-учредител Шон Паркър, създателя на WordPress Mат Мулeнвег и соло китариста и композитор на песните на Пинк Флойд Дейвид Гилмор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
атомника преди 10 години
в българия всички бандити разбоиници станаха милиъонери и велики учени които заемат високи постове и със замах ограбват духовно без защитниья народ.Народ които скоро ще им потърси сметка за хишното им поведение. Трябва да се обедним и ги изметем.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повечето милионери в България с "фалшиво" купено образование и никога не са били специалисти. Просто като има пари за взимане стават предприемчиви = нагли ,брутални.
1
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Може,както Шевкет Чападжиев,но в Щатите,където е пробил с чист бизнес и много труд.У нас това е невъзможно;ни с...образование,ни без,защото няма нормална бизнес среда.