Природата - най-добрият лекар

Американски медици събират знанията си в справочник
11 сеп 2013 10:00, Петя Славова
0
Природата - най-добрият лекар
Снимка: ИК „Изток-Запад”

За онези, които предпочитат да се уповават на природата вместо на силните медикаменти, е "Енциклопедия на природната медицина". Нейни автори са американците д-р Майкъл Мъри и д-р Джоузеф Пизорно. Те постигат идеалното равновесие между последните достижения в традиционните способи на лечение и дълголетната мъдрост на природната медицина.

Двамата са от водещите в света лекари натуропати.  Успяват да постигнат търсения от мнозина баланс между лечебните свойства на традиционната и природната медицина. Академичният справочник е посветен на необикновените лечебни свойства на т. нар. натуропатична медицина. Авторите обръщат специално внимание на най-новите природни средства, подходящи за лечение на близо 100 от най-разпространените заболявания, сред които: анемия, артрит, афти, бъбречни камъни, мигрена, косопад, остеопороза, разширени вени, розацея, спортни травми, язва и др.

В „Енциклопедия на природната медицина“ Мъри и Пизорно дават полезни съвети за укрепване на организма, отлично здраве и дълголетие, като описват четирите стълба на доброто здраве. Според тях това са позитивна психическа нагласа, здравословен начин на живот, здравословно хранене и допълнителни мерки.

„Енциклопедия на природната медицина“ развенчава широко разпространения мит, че природосъобразният лечебен подход не се основава на науката. Информацията в книгата се базира на дългогодишния изследователски труд на двамата учени, но въпреки това не цели да замести консултациите с лекар или да подтиква към самодиагностициране.

Подробният справочник е предназначен за употреба успоредно с помощта на медицински лица. При все че е изцяло научнообоснована, книгата е написана на максимално достъпен език, което я прави изчерпателен пътеводител в света на природосъобразното лекуване – над 1600 скъпоценни страници, които ни убеждават, че природата е най-добрият лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари