За духа, необичащ порнографията

Клайв Баркър с "Кървави книги" 3
13 дек 2013 12:23, Петя Славова
0
За духа, необичащ порнографията
Снимка: Колибри

„Кървави книги“ може да разлистим от 16 декември. Том 3 от сборника е написан от от Клайв Баркър - носител на наградите „Уърлд Фентъзи“ и „Бритиш Фентъзи“.

„Кървави книги, том 3“ предлага нова серия от шокиращи разкази, гарнирани с черен хумор. Те ще ни внушат силата на киното и древните детски кошмари, ще ни срещнат с един отмъстителен дух, който ненавижда порнографията, ще ни разкрият тайните на морските течения и ще се опитат да ни погубят.

Да четеш Баркър е като да ровиш между пластовете на своето подсъзнание и да се давиш в ирония, бичуваща недъзите на съвременната действителност.

Освен изкусен ловец на истории, Клайв Баркър е сценарист, режисьор, актьор и художник, който печели популярност с лекота, заради необузданото си въображение и умението да обвива ужаса в метафори. Колкото зловеща, толкова и красива - неговата сюрреалистична проза се отличава с поразителна дълбочина.

Шестте тома на елегантно-страховитите „Кървави книги“ са издадени в повече от 40 държави с неимоверен успех. Името на писателя се асоциира с първокласна хорър и фентъзи литература, а много от произведенията му, включително разкази от тази поредица, имат незабравими филмови и сценични адаптации.

Книгата е в превод на Иван Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари