Милан Кундера и неговият смях и забрава

Излиза романът, който осигури първия международен успех на писателя
Обновена: 13 фев 2014 09:27 | 13 фев 2014 08:15, Петя Славова
0
Милан Кундера и неговият смях и забрава
Снимка: Колибри

Очаквайте на 17 февруари ново, луксозно издание с твърди корици на „Книга за смеха и забравата“ – едно от най-възхваляваните произведения на Кундера - роман под формата на вариации!

Eдва ли автор като Милан Кундера има нужда от много описание. Книгите му се отличават с и въздействаща фрагментарност на повествованието, ониризъм, психоаналитични наблюдения и философска дълбочина.

На 17 февруари у нас излиза ново, луксозно издание с твърди корици на "„Книга за смеха и забравата“.

Творбата изобилства от истории, характери и игри на въображението. Това е романът, осигурил първия голям международен успех на Кундера в края на 70-те. Както и останалите му творби, той е ценен отвъд историческите си импликации. В седем виртуозно интегрирани части различни аспекти на човешкото съществуване са преекспонирани и омаловажени, реорганизирани и подчертани, анализирани отново и... отново изживяни. Това е роман, посветен на Тамина, а в момента, в който Тамина слиза от сцената, става роман, предназначен за Тамина.

Милан Кундера е роден през 1929 г. в Бърно, Чехословакия, но от 1975 г. живее във Франция. Познаваме го от романите му „Непосилната лекота на битието“ (елегантно екранизиран през 1988 г. под режисурата на Филип Кауфман) „Смешни любови“, „Животът е другаде“, „Валс на раздяла“, „Безсмъртие“, „Шегата“ и „Самоличност“.

"Книга за смеха и забравата" е в превод на Боян Знеполски.


 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари