Алчни политици и красавици с изненади в "Наглите призраци"

Шпионски трилър на Александър Бушков излиза у нас
28 фев 2014 16:25, Петя Славова
1
Алчни политици и красавици с изненади в "Наглите призраци"
Снимка: ИК "Персей"

Шпионски игри, заповеди, които не подлежат на обсъждане, алчни политици, скрили се зад красиви думи, красавици, които готвят изненади… И сред тях – един добре обучен професионалист, готов да изпълни специалната задача, с която е изпратен далеч-далеч от родните си брегове. Това е част от сюжетните линии, с които ще ни занимае Александър Бушков в "Наглите призраци".

Бивша британска колония, днес независима и суверенна държава, се превръща в арена за сблъсък на нови имперски интереси. Назрява държавен преврат, защото президентът Аристид замисля национализация, от която са недоволни едрите предприемачи и затова те желаят да го свалят от власт. За тази цел е привлечен легендарният наемник и авантюрист Майкъл Шор, специализирал се тъкмо в това – извършването на преврати в малки държавички, където се пресичат крупни интереси. За четвърт век Шор не е губил нито веднъж…

На двама офицери от елита на руските военноморски спецчасти – Кирил Мазур и Лаврик, е поставена задачата да предотвратят преврата. Но присъствието им в страната не минава незабелязано, макар двамата да са под прикритието на австралийски авантюристи. В бясна надпревара с изтичащото време и опасния съперник Мазур трябва да изпълни мисията си.

Александър Бушков е познат у нас и с тв сериала "Платина", създаден по едноименната негова поредица, която в момента се излъчва по bTV Action.

Бушков е сред най-популярните руски писатели през последните двадесет години. С общ тираж от над 50 млн. екземпляра той е единственият мъж, успял да влезе трайно в топлистите за бестселъри, доминирани само от жени.

Мнозина критици определят Бушков като руския еквивалент на писатели като Робърт Лъдлъм, Том Кланси и Лий Чайлд. Самият той признава, че любимият му автор е Богомил Райнов.

Живее в уединение в Сибир, но неведнъж е участвал в акции на руския спецназ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
M. преди 10 години
Хахаха, и кой умник сложи Drake от Uncharted на корицата? Някой за copyright да е чувал в тая държава? :)