Страшно ли е в тъмното, но с фенерче, ще разкрие малкият Николà

Нови книжки от поредицата излизат у нас
18 мар 2014 12:43, Петя Славова
0

Снимка: Колибри

Виж други галерии »
12

Нова среща с малкия Николà са ни предвидили двамата легендарни творци – Жан-Жак Семпе и Рьоне Госини. Онзи находчив и дяволит ученик, родил се във въображението им ще го видим и в „Смелчага“, където Николà ще ни докаже, че няма нищо страшно в нощния мрак, стига да разполагаме с ново джобно фенерче.

Малкият герой се промъква с него под прозореца на съседката Мари-Едвиж, ала баща му решава, че в градината има крадци...

Книгата излиза у нас в превод на Румяна Маркова. Другата история с него е "Снимка на класа".

В тази част всички са се издокарали с най-красивите си дрехи. Само дето фотографът не може да овладее групичката немирни хлапета и си тръгва обиден. Снимка все пак ще има, при това изненадващо добра.

Поредицата „Николà за най-малките“ обхваща четиринадесет заглавия и е изключително увлекателна, лека и забавна. Подходяща е за деца в предучилищна възраст или в детската градина, които прохождат в четенето.

Освен че са идеални за сричане, книжките са богати на илюстрации и са пригодени за невинната психика на малчуганите.

Авторите са адаптирали разказите на Госини, насищайки повествованието с пряка реч. Приключенията на малкия Николà и щурото му обкръжение се развиват в реалния детски свят и несъмнено ще се харесат на всички будни и усмихнати палавници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари