Житейските уроци на Опра Уинфри вече и на българския пазар

"Какво знам със сигурност" има и биографични елементи
8 дек 2014 13:41, Мария Захариева
0
Житейските уроци на Опра Уинфри вече и на българския пазар
Снимка: Reuters, архив

Популярната телевизионна водеща Опра Уинфри споделя житейски уроци в книгата си "Какво знам със сигурност", която излиза на българския книжен пазар от 12 декември, съобщиха издателите от "Хермес".

В продължение на четиринадесет години Опра Уинфри списва месечната рубрика "Какво знам със сигурност" за списание "О" /нейното списание/, където споделя мъдрите и вдъхновяващи житейски уроци, плод на многобройните й преживявания.

Сега за пръв път тези откровения са преработени, допълнени и събрани в книга. В нея Опра Уинфри говори за най-важните неща в живота - за радостта, издръжливостта, любовта, благодарността, шанса, силата, благоговението.

В "Какво знам със сигурност" има и доста биографични елементи. Опра Уинфри разказва за трудностите, през които е минала - за бедното, изпълнено с лишения и сексуално насилие детство, но само като аргумент, че силата да постигнем мечтите си се крие във всеки от нас.

"Всички сме уникални, трябва само да открием призванието си и да работим упорито, за да постигнем целите си. Ако не се отказваме от мечтите си, ако работим усърдно и вярваме в себе си, Вселената ще ни помогне в нашите начинания", смята авторката.

Опра Уинфри е влиятелна телевизионна водеща не само в Америка, но и в целия свят. В продължение на 25 години тя забавлява, просвещава и вдъхновява милиони зрители чрез Шоуто на Опра. Тя основава собствена телевизионна мрежа, става първата жена милиардер от афроамерикански произход, получава почетна степен от Харвардския университет и бива удостоена с "Президентския медал на свободата". Постиженията й като журналист и филантроп я нареждат сред най-уважаваните и харесвани обществени личности днес.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари