Алек Попов пренаписа "Черната кутия: ниско прелитащи кучета"

Романът не е преработено издание, а преосмисляне на сюжета
Обновена: 5 фев 2015 10:26 | 5 фев 2015 10:26,
3
Алек Попов пренаписа "Черната кутия: ниско прелитащи кучета"

Днес в 17.30 ч. в Големия салон на БАН писателят Алек Попов ще представи „ремонтираната“ си книга „Черната кутия: ниско прелитащи кучета“, съобщават от издателство „Сиела“.

Писателят посочва, че това не е просто ново преработено издание, а опит за цялостно преосмисляне на сюжета, героите и темата на романа.

Седем години след първото издание в България, Алек Попов продължава да търси ключа към тази тайнствена история, която владее въображението му и буквално я пренаписва. Абсурдна, смешна и драматична - от първата до последната страница, новата преработена версия на романа излиза със заглавието Черната Кутия: ниско летящи кучета и вероятно ще остане в историята като един от най-интересните експерименти в българската литература.
 
„Започнах да препрочитам Черната кутия с оглед на едно предстоящо издание в чужбина и установих, че в текста има редица неща, които днес бих написал по друг начин или въобще не бих написал. Защо пък да не взема да я пооправя? Полека лека се увлякох”, разказва писателят.

„Отначало само зачертавах, после започнах да дописвам. И така, без да се усетя, навлязох в капана на основния ремонт. Да не дава господ, както се казва. Всеки, който е правил основен ремонт знае за какво става дума. Барнеш тук, барнеш там, после се оказва, че трябва да барнеш и там, след това и там… Махаш бетон, наливаш бетон. Къртиш плочка, пада таван. А уж, щеше да минеш само с пролетно освежаване. Тръгваш с леки корекции и стигаш да бутането на стени и комини. Стремежът към съвършенство е обречена кауза. Така или иначе ремонтът е факт, време е за гости”, описва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Ръбестия преди 9 години
Ами не я чети! Аз пък ще я усвоя с кеф!Алек Попов е писател, откогото много неща ще научиш!