"101 отбивки" в България

Пътеводител за пътешественици, а не за туристи
9 апр 2015 08:15, Петя Славова
0
"101 отбивки" в България
Снимка: Сиела

За онези, които са любопитни да откриват нови места и често избират странични пътища вместо магистралата е книгата на Иван Михалев и Елина Цанкова "101 отбивки".

В пътеводителя е събрана информация за 101 от най-колоритните места в България. За някои сме чували от приятели, други сме виждал на снимки в интернет, а трети са напълно непознати.

Местата в "101 отбивки" са от последния вид. Повечето от тях не попадат в туристическите справочници – но трябва да бъдат включени в личния списък за бягство през уикенда, препоръчват издателите.

Планински върхове, пещери, водопади, плодове, вино, мястото с най-хубавата гледка – няма значение, отбивките от магистралата ще ни отведат до нещо хубаво.

В книгата ще открием селекция на малко известни места у нас, както и авторски снимки, които предават магията на всяко от местата и очарованието на българската природа.

Точни упътвания как да се стигне до тях, написани от хора, които лично са изминали всеки един от маршрутите. Някои от тези места са диви и затънтени. Информация за други интересни места в радиус от 50 километра.

Фотографски съвети как да се направят красиви снимки на местата, описани в книгата.

Това, което го няма са дълги и скучни текстове, копирани от Google и Wikipedia, объркани или подвеждащи упътвания за маршрути. Крадени снимки с източник „интернет“. Скрити реклами на хотели и ресторанти, защото тази книга е за пътешественици, а не за туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари