Да се погрижим за бебетата

Как? Ще обяснят експерти в дните на Франсоаз Долто
Обновена: 11 май 2015 08:38 | 11 май 2015 08:30, Петя Славова
1
Да се погрижим за бебетата
Снимка: архив, Reuters

Четвърта поредна година у нас ще се проведат Дни на Франсоаз Долто с участието на видни френски психоаналитици и български експерти - Мириам Сежер, Мари Кристин Лазник, Георги Кацаров, доц. дпн Моника Богданова, д-р Велимир Симов, д-р Анета Попиванова, Емилия Казълова. Този път фокус на събитието са темите, свързани с майчинството и ранното детско развитие.

Откритата лекция, която е с вход свободен, е на 15 май от 18.00 часа в аудитория 65 на СУ „Св. Климент Охридски”, Ректорат. Ще бъде представена книгата „В зората на сетивността”, а също и ще се прожектира филм за идеите на легендарната Франсоаз Долто.

На 16 май специалистите ще изнесат експозета, а работните ателиета предвиждат дикскутиране на конкретни практики и актуални въпроси в полето на майчинството и ранното детско развитие.

Темите тази година са свързани с аутизма и анорексията при бебетата, ранните взаимоотношения и първия контакт майка - бебе след раждането, първата грижа с акушерка вкъщи, грижата за преждевременно родените бебета, както и въпросът за психоанализата в организацията.

Мириам Сежер е педопсихиатър и психоаналитик с отлична репутация, ученичка и последователка на Франсоаз Долто, съосновател и президент на организацията „Каузата на бебетата“, кавалер на Ордена на Почетния легион, автор на множество публикации и книги в областта. На същия форум през 2012 г. беше представена нейната книга „Думи, за да се родиш“, а през 2013 г. излезе и продължението „Малкото училище – голямото начало. Детето и детската градина“.

Франсоаз Долто (1908–1988) е светило в областта на френската и световната психоаналитична наука. Трудовете й отдавна са класика, а оригиналният й принос към познанието за дълбинното у човека е вън от съмнение. Известна е като последовател на Фройд и съмишленик на Жак Лакан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: бебеФрансоаз Долто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НЕМА НУЖДА ДА СЕ ГРИЖИТИ ЗА БЕБЕТАТА---ТЕ ВЕЧЕ СЕ РАЖДАТ ГОТОВИ ДА РАЖДАТ