Да ти чете Георги Господинов

Може да го чуем с книгата му "Физика на тъгата"
18 май 2015 15:50, Петя Славова
0
Да ти чете Георги Господинов
Георги Господинов. Снимка: Булфото

Един от най-успешните романи на Георги Господинов, който излезе наскоро и във Франция в превод на френски език "Физика на тъгата" за първи път излиза на аудио книга. Романът е прочетен от самия автор.

Това е новото предложение на Аудио книги, където може да чуем творби на  български език

Романът на Господинов излиза на български в края на 2011 г. Отличен е с Национална награда „Христо Г. Данов“ (2012), наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата, раздел „Литература“ (2012), награда „Цветето на Хеликон“ за най-продавана българска книга (2013), Национална литературна награда за български роман на годината „13 века България“ (2013). „Физика на тъгата“ е финалист на четири европейски награди – Premio Strega Europeo, Gregor von Rezzori, Haus der Kulturen der Welt Preis, Brücke Berlin Preis.

"Роман за емпатията и нейното чезнене, за световната есен, за минотаврите, заключени в нас, за възвишеното, което може да е навсякъде, за елементарните частици на тъгата и вечното време на детството, което ни предстои.

Роман с преплитащи се коридори, отклонения и стаи, който смесва минало и настояще, мит и документ. Събира истории и животни от всеки род, прави капсули на нетрайното заради онзи, който има да идва – постапокалиптичен читател, бог или охлюв."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари