Фалшивият морал на богатите в "Бетибу"

Роман на Нурит Искар у нас
16 юли 2015 14:54, Петя Славова
1
Фалшивият морал на богатите в "Бетибу"
Снимка: Колибри

„Бетибу” притежава всички най-въздействащи характеристики на съвременния трилър. Младата писателка Нурит Искар, опитният разследващ журналист Хайме Брена и млад криминален репортер ще обединят усилията си, за да разкрият истината за едно убийство, макар и потулена от престижа и богатството.

С обезоръжаваща ирония Пинейро осветлява чудовищните механизми на властта, неизменно оплитаща в мрежите си медиите, поставя проблема за етиката на журналистите, за насилието над словото и съвестта.

Клаудия Пинейро нашумя със своите жанрово нееднозначни, плътни творби, изобличаващи фалшивия морал на по-състоятелната прослойка от аржентинското общество. Стилът й се отличава с динамика, съспенс, проницателни портрети и смазващо чувство за хумор. Това е третият роман на Пинейро, който „Колибри” издава – през 2012 г. в България излезе бестселърът „Вдовици в четвъртък“ – ироничен трилър, удостоен с престижната награда „Кларин“, а година по-късно се появи и „Твоя“, трескав и безмилостен разказ за лицемерието на средната класа.

Книгата е в превод на Емилия Юлзари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Нурит ИскарБетибу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и той като на бедните