След "Сексът и градът" е ред на "40 – новото 20"

Книга с нов модел на поведение
21 юли 2015 13:28, Петя Славова
1
След "Сексът и градът" е ред на "40 – новото 20"
Снимка: ИК "Кръгозор"

Въпреки че звучи като математическо уравнение, „40 е новото 20” всъщност е модел на поведение и състояние на духа, в които американската авторка Памела Сатран искрено вярва. Романът й „40 е новото 20” е забавна и проникновена история - друг поглед върху поговорката, че истината ще те освободи, и още едно потвърждение, че човек е на толкова години, на колкото се чувства.

Книгата й се превръща в световен бестселър, по който е направен новият едноименен култов сериал от създателя на „Сексът и градът”- Дарън Стар, с участието на актрисите Хилари Дъф, Деби Мейзър и Мириам Шор.

Героинята на Сатран 44-годишната Алис винаги е изглеждала по-млада за възрастта си, дори и с побеляваща коса и старомодния си начин на живот на домакиня. Когато съпругът й я напуска, а дъщеря й заминава за чужбина, Алис отчаяно се нуждае от ново начало. В навечерието на Нова година тя се оставя в ръцете на най-добрата си приятелка Маги да промени външността й и да я убеди, че изглежда значително по-млада.

Сега, привлекателна и стегната, с прилепнали дънки, стилно гримирана и с нова прическа, Алис изглежда наистина на 29 и всички мислят така. Дори и 25-годишният Джош, с когото се целува в новогодишната нощ.

Алис започва работа в издателството, което е напуснала преди години, като сега се представя за млада жена в началото на кариерата си. Практически всичко се е променило – от последния писък на модата в оформянето на интимното окосмяване до новите технологии. Но много неща са останали същите – кучката в офиса все още краде идеите на подчинените си, жените продължават да мечтаят за голямата любов, а свестният мъж е печелившата карта, която всяка иска да изтегли.

За първи път Алис усеща, че животът е пълен с възможности. За съжаление, една от тези възможности е, че може да бъде разкрита.

Сатран умело преплита фантазия и социален реализъм и представя приключенията на Алис като забавно, трогателно и поучително ръководство за жени, които копнеят за промяна в живота си. Авторката предлага на читателките „книга, която да ги държи будни в края на дългия натоварен ден. Книга, която ще ги накара да почувстват, че си е струвала петнайсетте или двайсетте долара, които биха могли вместо това да похарчат за нова блуза или хубав обяд с приятелка, защото за няколко часа ги откъсва от живота им”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
33
 
! Отговори
хари потър преди 8 години
Няма нищо лошо в детските приказки за възрастни жени.Проблема е,че голямата част от тези жени ги вземат за необорими истини...и тогава идва лошото.Вероятно една на сто може и да изглежда така...а другите??? .