Хемингуей бил отгледан от майка си като момиче

Това породило по-късния му мъжкарски имижд, смятат експерти
6 авг 2015 17:14, Петя Славова
3
Хемингуей бил отгледан от майка си като момиче
Снимка: архив, Reuters

Снимки от ранното детство на мачо писателя Ърнест Хемингуей, на които той е облечен от майка си в рокличка като момиче, копие на по-голямата си сестричка, публикува вестник "Дейли мейл".

Експертите са на мнение, че това ранно издевателство над момченцето със сигурност е породило на по-късен етап от живота му реакция за търсене на хипер-мъжкарски имидж, пише БТА. Майката на Ърнест Грейс отгледала бъдещия автор на "Старецът и морето" като близначка на една от четирите му сестри - Марсълин.

В спомените си въпросната Марсълин често наблягала на този момент от детството им, но друга сестра на Хемингуей отричала подобни практики. Но сега казаното от Марсълин се потвърждава. Излязоха на бял свят много снимки на малкия Хемингуей, облечен като момиче херувимче. Те бяха открити в президентската библиотека "Кенеди". На тях 5-годишното момченце е сресано и облечено като момиченце.

Грейс Хемингуей искала да има момичета близначки. Но Ърнест "развалил" конфигурацията, като се родил момче и 18 месеца след Марсълин. Тогава майката решила и двете си деца да ги облича и сресва като момичета, докато са малки. Те спели в креватче за близнаци и си играели с едни и същи кукли. Грейс дори задържала с една година Марсълин да не ходи на училище, така че да ги пусне с Ърнест едновременно в един и същ клас като близнаци.

Вестникът припомня, че мачото Хемингуей е бил военен кореспондент и запален фен на коридата и на екстремните преживявания. Той е имал четири брака, а третото му дете Грегъри е било транссексуално, нещо което е вбесявало писателя. Станалият вече известен Хемингуей заплашил майка си Грейс, че ще я лиши от средства, ако разкрие пред медиите ранното му детство. Писателят се самоубива на 61-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Ърнест Хемингуей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
15
 
! Отговори
хмм преди 8 години
И все пак тези факти не могат да омаловажат написаното от него...