Сектите в Дания, събрани в "Писмо в бутилка от П"

Юси Адлер-Улсен с ново криминале
Обновена: 7 авг 2015 13:17 | 7 авг 2015 11:53, Петя Славова
0
Сектите в Дания, събрани в "Писмо в бутилка от П"
Снимка: Емас

Третият случай на Специален отдел "Q" от датчанина Юси Адлер-Улсен, който ни беше гост по време на коледния панаир на книгата в НДК, е събран в "Писмо в бутилка от П.".

Авторът е избрал изключително интересна територия, върху която да разгърне мрежа от престъпления - строгите религиозни секти в Дания, притворени, богоугодни, но жестоки.

Освен това отново ни среща с шантавия екип Мьорк, Асад + Росе, чиито взаимоотношения са по-обтегнати от всякога, но и все така комични.

"Писмо в бутилка от П." ни среща с едно отдавна забравено писмо крие смразяваща тайна. В отдалечено кътче на Шотландия, в полицейското управление на Уик, една бутилка стои на перваза от много, много време. Бутилката съдържа почти напълно избледняла бележка. Две неща се знаят със сигурност - бележката започва с думата "помощ" на датски, и е изписана с кръв.

Тайнствената бутилка продължава своя път до бюрото на Карл Мьорк от Специален отдел "Q" - създаден, за да разнищва стари, неразкрити случаи - и отключва поредица от ужасяващи събития... Карл и неговият асистент Асад се оказват въвлечени в разследване, което ще ги сблъска с религиозните секти и строго пазените им тайни, с изчезнали братя и сестри, чиито семейства така и не са ги обявили за издирване.

Датчанинът Юси Адлер-Улсен е обявен от лондонския "Таймс" за следващото явление в скандинавското крими. Книгите му са преведени на над 40 езика и с тях Адлер-Улсен е получил вече 15 награди. "Писмото в бутилка от П." е удостоена с престижния "Стъклен ключ" и наградата "Бари" за най-добър криминален роман на годината, издаден в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари