За нещастието да загубиш дете в "Момичето на скалата"

Лусинда Райли с нов роман
Обновена: 18 авг 2015 15:10 | 18 авг 2015 11:29, Петя Славова
0
За нещастието да загубиш дете в "Момичето на скалата"
Снимка: Издателство "Труд"

Драмата на човек, загубил детето си ни разказва Лусинда Райли в "Момичето на скалата".

Съкрушена психически от скорошната загуба на бебето си, Грония Райън напуска Ню Йорк и се завръща в Ирландия, при любящите си родители.

И тук, на ръба на една скала, по време на разразила се буря, за първи път тя среща младо момиче – Аврора, – което коренно ще промени живота й. Въпреки предупрежденията от страна на майка си да внимава с Аврора и семейството й, Грония стават неразделна с новата си приятелка.

След като намира стари писма от 1914 г., тя разбира, всъщност, колко дълбоко са свързани историите на нейното семейство и това на Аврора. Ужасът на Първата световна война, съдбата на едно красиво, подхвърлено дете и неустоимата страст към балета пораждат много болка и тъга, които оставя своя отпечатък върху няколко поколения наред.

И третият роман на Лусинда Райли е вълнуващ, интересен и завладяващ като първите два. Самата авторка казва, че за тази книга се е вдъхновила не от друго, а от мястото – крайморските ирландски скали, на които случайно вижда фигурата на момиче, застанало на ръба с развети от вятъра коси. Лусинда признава, че винаги търси утеха, именно, там – у дома – сред красивата природа на Ирландия.

Така постъпват и двете забележителни жени, главните героини, в „Момичето на скалата”, а разтърсващите им съдби и стремежът им да разберат миналото си, ги изпраща към бъдеще, където любовта може да възтържествува над загубата.

В наличност са и първите два романа от авторката – „Лавандуловата градина” и „Орхидеената къща”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари