Да четеш е лесно с "Котарак шапкарак"

Героят на Доктор Сюс вече и у нас
Обновена: 2 дек 2015 12:27 | 2 дек 2015 10:04, Петя Славова
0
Да четеш е лесно с "Котарак шапкарак"
Снимка: Vivacom Art Hall

Да четеш е лесно, дори забавно. В това е убеден "Котарак шапкарак", героят на Доктор Сюс. Освен книгата с героя, може да посетим и специалното детско четене на 5 декември от 10.30 часа във Vivacom Art Hall.

Сто години след рождението на Доктор Сюс книгата идва и у нас. В България името на Сюс е малко познато, за разлика от САЩ където авторът е синоним на любов към книгата за цялата нация. Той е официален символ на фондация Read Across America (Цяла Америка чете), която е част от националната асоциация целяща да повиши грамотността и да създаде нация от четящи, любознателни хора.

В първата книжка от поредицата  Дик и Сали са сами вкъщи, вън вали, а те скучаят, докато някой не почуква на вратата – Котарак шапкарак! Той прави къщата на пух и прах, но дали ще успее да прибере всичко преди мама да се е прибрала? Котаракът вече е на повече от половин век, но благодарение на веселите си рими и простички думи е научил милиони деца да четат, при това докато забърква хаос, достоен за всеки уважаващ себе си литературен пакостник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари