Отново с "Българ"

Втората книга-игра е вече по книжарниците
Обновена: 15 дек 2015 15:37 | 15 дек 2015 14:05, Петя Славова
0
Отново с "Българ"
Снимка: Сиела
Нелепите истории на Българ, Пешо и Аспарух отново са събрани във втората книга-игра „Българ. Лабиринтът на времето”
 
Творбата е по анимацията "Българ", дело на Неделчо Богданов. Роденият в Несебър аниматор става известен с анимацията „Българ”, която се появява през 2010 г. Докато епизодите се множат в интернет, излизат също едноименната компютърна флаш-игра и един от малкото съвременни български комикси – „Българ”.
 
Вдъхновен от успеха на сериала, в началото на 2014 г. Богданов решава да покаже своите герои и на големия екран, като създаде и пълнометражен анимационен филм, който взриви  кината още в края на годината. Наред с всичко това популярността на „Българ” в интернет расте непрестанно – той е своеобразен феномен в онлайн пространството, като към момента официалната му страница във фейсбук може да се похвали с главозамайващите 174 000 фенове, а каналът в youtube само за около година набира близо 48 000 абоната .
 
През 2015 г. Неделчо Богданов и писателят и преводач Богдан Русев (автор също на повече от 40 книги-игри през 90-те години под псевдонима Робърт Блонд) пускат на пазара поредния хит с името Българ, но този път – под формата на книга-игра с едноименно заглавие.
 
Така героите на Неделчо намират широка популярност и офлайн, след като едва за няколко седмици първата успешна от години насам книга-игра се превръща в тотална мания.
 
След фурорът, който тя предизвиква, идва ред и на трепетно очакваното й продължение. Втората книга-игра „Българ. Лабиринтът на времето” излезе по книжарниците преди броени дни, а шумната й премиера се състоя в последния ден на панаира на книгата в НДК.
 
В типичния за него стил, човекът, който стои зад култовите герои предупреждава: „ Не чети тази книга, ако си алергичен към чувство за хумор, абсурдни приключения, анахронизъм или изненадващи обрати”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари