Драматично с "Лъжи на дивана"

Роман на Ървин Д. Ялом излиза на книжния пазар у нас
5 яну 2016 10:30, Петя Славова
0
Драматично с "Лъжи на дивана"
Снимка: Колибри
"Лъжи на дивана", подписан от майстора на смесения жанр Ървин Д. Ялом излиза на 4 януари  в превод на Анелия Николова.
 
Романът е интелигентно и провокативно съчетание на психоанализа, трилър и драма. Историите на трима психотерапевти се преплитат с историите на пациентите им: красивата и много болна Бела, комарджията Шели, нещастния Джъстин, злата Карол.
 
Лъжата дебне на всяка крачка (да уточним, че на английски „лъжа“ и „лежа“ се пишат и произнасят по един и същи начин). Намесват се и двама находчиви измамници, които се оказват по-добри психолози от психолозите, и нещата сякаш излизат от контрол.
 
Роден във Вашингтон прз 1931 г., Ървин Д. Ялом  е почетен професор в Станфордския университет, автор на редица уважавани от критиката бестселъри, изключително търсен психиатър и терапевт.
 
Българската публика вече познава неговите проницателни книги „Все по-близо всеки ден” и „Дарът на терапията”, смесващи експеримент и филосософски наблюдения.
 
С годините Ялом успява да примири двете си големи страсти - литературата и психотерапията, защото е убеден, че целта им е една и съща: да помагат на хората по пътя към повече свобода и спокойствие.
 
По романа „Когато Ницше плака“ е създадена американско-българска продукция с участието на Арманд Асанте, Бен Крос и Катрин Уиник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари