Държавна измяна в "Бягството"

Роман от Дейвид Балдачи излиза у нас
11 яну 2016 17:38, Петя Славова
0
Държавна измяна в "Бягството"
Снимка: Обсидиан
За "Бягството" пише Дейвид Балдачи, познат у нас с романите „Невинните”, „Перфектният удар”, „Кинг и Максуел”, „Мишената” и др.
 
Този път сюжетът ни запознава с Робърт и Джон – двама братя, израснали в американските армейски бази, където е служил баща им, генерал Пулър.
 
Днес Джон е военен следовател, а брат му е затворник с доживотна присъда. Блестящата кариера на Робърт в разузнаването на САЩ прекъсва внезапно поради обвинение в държавна измяна. 
 
Федералният военен затвор в Канзас е строго охраняван. Никой не е правил опит за бягство от него, защото това е невъзможно. Но невъзможното се случва. Робърт изчезва, а в килията му намират труп на мъж, когото не могат да идентифицират. Сега бившият експерт по киберсигурност е най-издирваният престъпник в страната. 
 
Джон Пулър получава задачата да открие Робърт, защото знае как мисли и действа той. Военният полицай е безкомпромисен и няма да прояви пристрастие. Но правителството се съмнява в това и възлага на агент Вероника Нокс да работи с него. В хода на разследването умират много хора, свързани с Робърт.
 
Изключителните умения на Джон като следовател и боец, изглежда, няма да са достатъчни, за да се пребори с шпионите и враговете на страната си. 
 
"Бягството" може да намерим от 14 януари впревод на Веселин Лаптев.
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари