"Хронографът на доктор Коен" - една книга за любовта

За живота на една съвременна българка от София до Барселона
Обновена: 26 яну 2016 13:24 | 26 яну 2016 12:49,
2
"Хронографът на доктор Коен" -  една книга за любовта
Снимка: Алберт Барух

Ще ви изложа една теория, която не е била излагана досега, но е извънредно плодотворна и хвърля съвсем нова светлина върху историята на изкуството. С тези думи се обръща към читателите си писателката Десислава Томова, която представя първата си книга "Хронографът на доктор Коен".

"Подкрепям схващането на Оскар Уайлд, че животът подражава на изкуството много повече, отколкото изкуството подражава на живота.

Изкуството е нашият енергичен протест, храбрият ни опит да покажем на природата къде й е мястото. Артистите в повечето случаи са задължени първо да дадат преди да получат – един финансово изражение на труда си, друг така желаното признание.

Все още гледам на заниманията си с изкуство като нещо изключително – нещо, което е повече художествено, отколкото комерсиално. И още проникновения от Уайлд: "Там, където образованите улавят ефекта, необразованите хващат простуда. Моралното чувство у човека на изкуството е непростима маниерност на стила."
 
През последните 20 години упорито ни тласкат към мейнстрийма. Трябва да отстояваме себе си и добрия си вкус. Публиката е разглезена и зле възпитана. Тя предпочита евтиното забавление и лесносмилаемата информация пред авторството и дълбочината – нещо, което да остави следа.

"Хронографът на доктор Коен" показва живота на една съвременна млада българка. През какви трудности, сривове и метаморфози преминава героинята, за да постигне катарзис.

Това е роман за любовта във всичките й проявления. В представената интимна история се съчетават визуалната поетика и дрезгавият хумор, носталгията по една уязвена идентичност, несподелените любови и начинът, по който те са преживени и безвъзвратно изгубени... Действието се развива в столицата на България – София и в европейския Ню Йорк – Барселона.

В книгата търся оригиналното, необичайното, автентичното. Вложила съм душа във всеки образ. Не се опитвам да бъда популярна. По-скоро публиката трябва да се опита да стане артистична.

Очакваме ви на премиерата на книгата на 27-ми януари, от 19 часа в DADA Cultural Bar (ул. Георги Бенковски" 10).

Обещаваме ви един смислено прекаран час в компанията на пианиста Александър Нейчев – Саки и актьора Петко Каменов", обещава ни авторката Десислава Томова.

Всеки присъстващ на премиерата ще може да закупи книгата на специална цена. Тиражът е ограничен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Десислава Томова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 8 години
Прочее, услугата е напълно безплатна... Всичко опира до талант, брато!
1
1
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Имам практическа питанка. Колко точно струва, за да се публикува подобна новина в днес.бг, ако искам да си представя първата книжка и да се нарека писателка? Ще си направя интервю сама със себе си и ще стане голям хит. Просто се чудех колко струва, за да се пусне такава новина в сайт, да я подхване следващия и да имам тази удобна публичност? Не се шегувам.