А ако "Няма закога"

Андрей Велков с нов роман след "Български психар"
10 фев 2016 11:10, Петя Славова
0
А ако "Няма закога"
Снимка: Колибри

Познаваме го като автор на "Български психар", който ни припомни мътните времена на прехода. Андрей Велков този път ще ни каже "Няма закога".

Новият му роман излиза в книжарниците на 15 февруари, а два дни по-късно в "Перото" от 19.00 часа ще се състои и премиерата.

„Няма закога” е динамична, стискаща за гърлото история, в която хуморът и старостта съжителстват гладко. Стефан, Теодор и Александър някога, много отдавна, са били неразделни приятели. Не са се виждали от десетилетия. Сега, след като са прехвърлили осемдесетте, им е останал само въпросът защо се бави смъртта, тъй като пенсионерското им съществуване е далеч от представата за достойни старини. Ненадейно Стефан печели голяма сума пари и решава да потърси старите си другари.

Още по темата

Тримата се събират за едно последно приключение, за да си спомнят какво е да си жив и свободен, да попътуват, да се повеселят... пък докъдето силите стигнат. Планът им обаче претърпява промяна. Оказва се, че преди повече от половин век чудовищна несправедливост е съсипала любовта и живота на един от тях. А виновникът е още жив. Последното приключение остава на заден план, защото миналото напомня за себе си и е дошло време за разплата. 

Андрей Велков е роден през 1977 г. в София. Завършил е политология в Софийския университет и магистратура по маркетинг в УНСС. Близкото му обкръжение свидетелства, че има докторат по улично право от Големия университет на живота. Още с появата си дебютният му роман,
 
„Български психар” поляризира мненията и скандализира очакванията на пуританите заради уличния език и безмилостното чувство за хумор. Две години по-късно излезе и продължението – екшън романът „Хрониките на Звеното”, който доразвива някои персонажи и сюжетни линии от първата книга. 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари