"Консуело" ще ни напомни за Жорж Санд

Романът на писателката излиза у нас
18 фев 2016 13:10, Петя Славова
1
"Консуело" ще ни напомни за Жорж Санд
Снимка: ИК"Литус"

Творбата на Жорж Санд "Консуело" излиза у нас. Романът е написан между 1842–1843 г.За прототип на главната героиня е послужила френската певица от испански произход Полин Виардо. Действието се развива през 40-те и 50-те годни на XVIII в. и разказва историята на Консуело ‒ бедно момиче, дъщеря на циганка.

Момичето е надарено с необикновен глас, което не остава незабелязано. Композиторът и вокален педагог Николо Порпора е силно впечатлен. Заедно с приятеля си от детските години Андзолето, също надарен с хубав глас, Консуело започва да пее из салоните на Венеция.
 
Между Консуело и Андзолето започва любовна връзка, но младият мъж отказва да се ожени за приятелката си под предлог, че това ще попречи на музикалната им кариера. Не след дълго певицата разбира, че Андзолето не й е верен. Тя напуска Венеция и се озовава в старинен замък на границата между Чехия и Германия. Младата жена ще премине през поредица от перипетии до самия финал на книгата. 
 
Историята на самата писателка не е по-малко интересен. Амандин Орор Люсил Дюпен, по съпруг баронеса Дюдеван, е родена през 1804 г. Тази дръзка и свободомислеща жена става известна с мъжки литературен псевдоним – Жорж Санд.  Тя скандализира френското общество ‒  разведена е, носи мъжки дрехи и има любовни връзки с различни мъже. Известни са отношенията и с Ференц Лист, Фредерик Шопен, Алфред дьо Мюсе, Проспер Мериме. Жорж Санд е автор на романи, разкази, повести, пиеси и журналистически текстове.
 
.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Жорж СандКонсуело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утеха!Това е нещото което ни трябва.