Учител изчезва след кратка афера с ученичка

Случаят разказва Херман Кох в "Уважаеми г-н М."
25 фев 2016 09:14, Петя Славова
2
Учител изчезва след кратка афера с ученичка
Снимка: Колибри

Херман Кох трудно оставя някого равнодушен с историите, които пише. На 29 февруари излиза романа му "Уважаеми господин М." в превод на Мария Енчева.  

Разказвачът на „Уважаеми господин М.“ дебне господин М., известен писател, чиято най-успешна книга разказва историята на двама души, убили свой учител. Следите на учителя по история Ландзат се изгубват безследно след кратка афера с красива ученичка...
 
Кой би могъл да се интересува от ежедневието на автор, чийто успех отдавна е закотвен в миналото? Разказвачът без съмнение не харесва господин М., нещо повече, изпитва дълбока неприязън към него. Остава да узнаем каква е причината, дали е способен на насилие и в кой момент художествената измислица и реалността се пресичат. 
 
 Виден интелектуалец, телевизионен продуцент и актьор, Херман Кох се сдоби с титлата „най-превежданият холандски писател“ с излизането на романа „Вечерята“, който постигна световна популярност. Само в Европа от заглавието светкавично са продадени над 1 милион екземпляра.
 
Две години след „Вечерята“се появява „Вила с басейн” – един не по-малко потресаващ сюжет, който осветлява тъмната страна на „нормалния” човек, фокусирайки се върху моралните норми, възприети от съвременното общество.
„Уважаеми г-н М.“ е обсебваща история за един писател, двама влюбени тийнейджъри и един изчезнал учител. И за една книга, свързала съдбите им завинаги. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
4
 
! Отговори
Читател преди 8 години
Реклама на булевардна литература.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POREDNATA GLUPOST.