Юнас Юнасон за живота като журналист и след това

Интервю с шведския писател, гледайте по Bulgaria ON AIR
3 юни 2016 14:14, Петя Славова
2
Юнас Юнасон за живота като журналист и след това
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историите, които разказва, изследват човека, отвъд общественото мнение. Успява майсторски да ни разкрие душевните терзания на персонажите си без да наруши симпатичното им несъвършенство. Шведският писател Юнас Юнасон стана известен с романа си "100-годишният старец, който скочи през прозореца", а новата му книга, която вече е по книжарниците у нас, притежава също толкова дълго име: "Убиеца Андерш и неговите приятели".

В нея пък авторът ни запознава с трансформацията на един престъпник, който първоначално е приет от обществото като най-опасният масов убиец, а постепенно се превръща в истински герой, грижещ се за бедните. Нещо, като съвременен Робин Худ.

Иронично улавяйки лесното манипулиране на човека от медиите (все пак Юнасон е бивш журналист), авторът разказва човешката история на няколко свои персонажи, които не са в първа младост, но се опитват да изживеят всекидневието си, преоткривайки света по нов начин.

Световноизвестният писател продава книги на над 35 езика, носител е на редица международни награди.

Първият му бестселър "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" се превръща в истински хит – продава 5 млн. екземпляра.

Bulgaria ON AIR излъчи филма, базиран на книгата на Юнасон, който имаше огромен успех. Преди да излезе на голям екран през 2013 г., за него се борят 20 филмови компании за правото да го заснемат.

Юнасон продава бизнеса си за 10 млн. евро и заминава за Швейцария, за да пише книги.

В интервю по скайп писателят ще сподели защо решава да промени живота си, вярва ли в Бог, какво го вдъхновява и ще има ли още един филм по негова книга.

Разговорът с него може да гледате на 4 юни от 16.30 часа ексклузивно по Bulgaria ON AIR. С него ще ни срещне Доника Ризова в предаването "Медиите ON AIR".

И още в "Медиите ON AIR": Черен хумор от "Черно фередже", както и репортаж от наградите за телевизионна журналистика "Св. Влас". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
един преди 7 години
Цялото заглавие на книгата е "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна".