За връзката майка-дъщеря – разказва Таня Трифунович

Писателката е носителка на Европейската награда за литература
11 апр 2017 13:00,
2

Тя обича часовници и миди. Любимият й приказен герой е Грозното пате. Родена е Задар, Хърватия. Вярва, че между майка и дъщеря има специална връзка и разказва за това в книгата си.

В навечерието на Европейската награда за литература, нейната носителка за 2016-а, Таня Трифунович, посети София, за да представи романа си "Часовниците в стаята на мама".

"Европейската награда за литература дава шанс на млади и нетолкова познати автори да станат популярни. Това е важно за писателите от малки държави", коментира писателката пред Bulgaria ON AIR.

По думите й литературата позволява да се изпълни животът със смисъл и да опознаем по-добре себе си. Тя споделя, че пише още от малка, може би защото е била объркано дете, което се е опитвало да разбере света около себе си.

"Аз съм родена на морето, в Задар, Хърватия. За мен отношението към морето, мидите, водата, слънцето, е много специално. Горещината ми носи усещането за детство. По време на войната смених мястото, където живея, и останах без тази част от своя живот и своето детство. Преди две години, когато започнах да пиша книгата си, осъзнах, че всичко, което съм си мислела, че съм превъзмогнала, излезе на повърхността и оживя в романа", сподели още Таня Трифунович.

Вижте цялото интервю с писателката във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали пише за паталогичната връзка (нарцистичната) или ей просто така? Ще четем и видим!