Сериен убиец "брои" труповете с цветя

Премиерният трилър на Дот Хъчисън смразява кръвта
8 дек 2017 13:23,
0
Сериен убиец "брои" труповете с цветя
Снимка: Личен архив

Вече е на пазара криминалният трилър "Майските рози" от писателката Дот Хъчисън. Книгата смразява кръвта и на най-заклетите почитатели на хоръра. А напрежението съпътства читателя до последната страница. Четивото проследява жесток сериен убиец, който преследва красиви млади девойки. Броят на жертвите му расте.

Той "подписва" покушенията си с откъснати цветя. Разследващите агенти от ФБР Брандън Едисън, Виктор Хановериан и Мерседес Рамирес са нащрек, защото знаят, че тайнственият маниак отново ще излезе на лов и някъде в страната ще се появи труп на хубавица с прерязано гърло, положена върху олтар от рози.

Прия, сестра на една от жертвите му, покосена преди години, е сред предполагаемите цели на чудовищния ценител на красотата. Готова ли е тя да изложи живота си на риск, за да помогне в разследването, преди розите да се обагрят в кръв? Сега е зима, но с идването на пролетта заплахата надвисва все по-осезаемо.

Находчивите ченгета в "Майските рози" са познати от дебютния роман на Хъчисън "Градината на пеперудите", който направи истински фурор в САЩ, а също и у нас. И двата тома са на пазара с логото на издателство "Милениум". След големия успех на книгата авторката се развихря в съвсем нов сюжет за нов маниак.

Но всички читатели, които вече са омагьосани от стила й, ще узнаят и какво се случва със заловения убиец от предишната книга – Градинаря, който държеше в плен прелестни "пеперуди" - девойки с татуирани на гърбовете им криле.

Следователите се възползват от това, което са научили по случая в "Градината", за да се доберат до изверга, преди той да покоси поредната си жертва. А читателят бива изкушен  да се опита заедно с тях да разплете обсебващата криминална загадка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари