Панаирът на книгата – среща между читатели и писатели

Страните от Вишеградската четворка са фокусна група на Панаира
12 дек 2017 16:37,
3

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Откриха 45-я Софийски международен панаир на книгата. В събитието се включиха заместник-министърът на културата Румен Димитров, заместник-кметът на София Тодор Чобанов, посланици, общественици.

Сред гостите имаше и официални представители на четирите фокусни страни на Панаира и на 5-я Софийски международен литературен фестивал - Вишеградската четворка - Чехия, Унгария, Полша и Словакия, както и на едно от най-големите световни книжни събития - Франкфуртски панаир на книгата, пише БТА.

Заместник-министърът Румен Димитров посочи, че в навечерието на един от най-светлите празници - Коледа, имаме възможност да се срещнем с най-хубавите книги и най-новите произведения, които писателите и издателите са подготвили за нас.

Софийският международен панаир на книгата е забележителен момент в културния календар на столицата, място за среща между читатели, писатели, издатели, илюстратори, отбеляза той.

Час по-късно беше открит и щандът на страните от Вишеградската четворка, които са фокусна група на Панаира и на Литературния фестивал.

Председателят на Асоциация "Българска книга"/АБК/ Велизара Добрева отбеляза, че литературата на четирите държави от Вишеград заслужава изключително внимание. По думите й по време на Литературния фестивал 12 автори от тези държави ще представят свои книги.

В Панаира на книгата, който ще продължи до 17 декември, участват над 150 издателства. В шестте дни ще има представяния на над 60 български автори.

По време на панаира ще бъдат връчени и наградите "Златен лъв" - за най-добър издателски проект и за издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България писателите повече от читателите