8000 метра над земята! Емоцията описва Атанас Скатов

Книгата на алпиниста вече е на книжния пазар
14 мар 2018 12:15, Петя Славова
5

Първата книга на алпиниста Атанас Скатов "Над 8000 метра: Манаслу" е вече на пазара. В нея той описва преживяванията си по време на изкачването на 8-хилядниците.

"Всяка експедиция описвам в дневник ден по ден – какво съм видял, какво съм си мислел, какво съм искал да направя. Към момента съм написал всичките си изкачвания на 8-хилядниците. Останалите книги от поредицата ще излязат до края на годината", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи това, което го вдъхновява, са добрите хора, които в живота си са успели да помогнат на някого.

"На няколко пътя ми се е случвало да си мисля, че искам да се откажа от алпинизма. Разговарях с колеги и се оказа, че всички, които се връщат от експедиция, си мислят такива неща. Случвало ми се е близки мой приятели да умират по време на експедиция", сподели авторът-алпинист.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
Да участваш в комерсиална експедиция няма нищо общо с алпинизма. Това се нарича височинен туризъм и е изключително нечестно от негова страна да заблуждава хората. Позьор с тежки нарцистични отклонения, нечестeн планинар, а и според свидетели, също и фалшив веган - това е Скатов. Нищо, нека се порадва на евтиното възхищние сега, защото ще секне, когато спрат парите за ПР на спонсорите му.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюнчите ли се пак балкански *** :) я кажете какво сте постигнали в жалките си животи, че така яростно нападате другите :)
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този нарцис няма нищо общо с алпинизма
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не е веган, само парадира!
1
1
 
11
 
! Отговори
SA преди 6 години
Малък,гнусен използвачи-и вас ли завлече за спонсорство?!!!!Веган,ама пердаши пържоли на таблетки!!