Изкушението да бъдеш щастлив

Историята на 77-годишния вдовец Чезаре
Обновена: 12 апр 2018 10:39 | 12 апр 2018 10:23, Надежда Йосифова
0
Изкушението да бъдеш щастлив
Снимка: Личен архив

Италианската комедия "Изкушението да бъдеш щастлив" (превод: Мария Добрева, 264 стр., цена: 15 лв.) разказва историята на 77-годишния вдовец Чезаре Анунциата.

Следвал собствените си правила цял живот, той така и не е успял да обикне истински жена си, отношенията с дъщеря му Свева са сложни, а синът му Данте дори не смее да му представи спътника си.

Чезаре е достатъчно невъзмутим, за да не се вълнува от всичко това. Пийва по малко винце с приятеля си Марино, среща се с Росана, която официално е медицинска сестра, а в действителност упражнява най-древната професия. Не си прави илюзии за себе си и се отнася към личността си със здравословна самоирония.

Докато не решава да помогне на съседката си Ема, която има тежки семейни проблеми. Това е онзи преломен момент, когато Чезаре се вглежда в живота си и в близките си по друг начин, опитвайки се да влезе в мир със света.

Лоренцо Мароне е роден в Неапол през 1974 г. Завършва право, но живото му въображение го принуждава да се посвети на писателското поприще. През 2013 г. издателска къща "Лонганези" купува правата на първия му роман - "Изкушението да бъдеш щастлив".

Още преди да бъде издаден в родината си, той е продаден в Германия и Великобритания, а сега има и българско издание, украсено с кориците на Дамян Дамянов.

Ведра, напоена с лек хумор и ненатрапчива мъдрост, тази очарователна история ще достави удоволствие на читатели от всички поколения. Книгата излиза на 13 април.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари