Най-лошото у хората в "Трансформации"

Хорър сборник на Благой Д. Иванов от петък 13-и
Обновена: 16 апр 2018 12:24 | 16 апр 2018 11:05, Петя Славова
0
Най-лошото у хората в "Трансформации"
Снимка: Orange Books

Богата и разнообразна колекция от страшни истории е събрал българският издател, кинокритик и писател Благой Иванов в "Трансформации".

Става въпрос за първата му художествена книга, която излезе от печат символично в петък 13-и. Творбата съдържа 20 разказа, предимно хорър и тук-там научна фантастика, вдъхновени от страховитите истории на Стивън Кинг, Дийн Кунц, Клайв Баркър, Ан Райс и Х. Ф. Лъвкрафт.

Всеки разказ в сборника е придружен от оригинална илюстрация на българската художничка Кристина Стоянова. Впечатляващата корица също е нейно дело. На страниците на Трансформации“ съществува свят, в който опасностите се крият на всевъзможни места, най-мрачното от които е и най-неочакваното – вътре в самите персонажи.

Младо семейство се наслаждава на пикник сред природата, когато едно от децата им прави грешката да се позабавлява със случайно открит мравуняк... Сприхав детектив подлага на кръстосан разпит мистериозен непознат и в процеса на разговора научава ужасяваща истина, която може да му коства живота... Любител градинар изравя в задния си двор древен артефакт, криещ зловеща сила, която моментално го обсебва...

Безпощаден ловец на ликантропи побеждава в кървава схватка смъртоносен враг на прекалено висока цена... В разгара на зомби апокалипсис един мъж прибягва до отчаяна мярка, за да не бъде изяден жив... Пригответе се за двайсет незабравими тръпки, които разкриват трансформациите на хора, места и събития в сблъсък с необяснимото. Ще откриете корпоративни злодеи, сюрреалистични съновидения и космически колонии, а след последната страница ще ви останат ярки спомени, неизменно гарантиращи натрапчиви кошмари.

Благой Иванов дебютира през есента на 1997 г. с „"реобразяване" в сп. "Върколак" – разказът печели конкурс за най-добър кратък хорър. През следващите години разкази се появяват в редица списания ("Тера Фантастика" и "Дракус") и антологии ("Точка на пристигане" и "Звяр незнаен").

Негови текстове за кино, музика и литература са публикувани в много печатни и електронни издания. Правил е интервюта с писатели, критици, преводачи, режисьори и художници, сред които Любомир Николов, Владимир Игнатовски, Любен Дилов, Джордж Р. Р. Мартин, Виктор Божинов, Милчо Манчевски, Валери Милев, Петър Станимиров и Шон Бейкър.

Професионалният му опит включва работа като репортер, сценарист, копирайтър, редактор и издател. През пролетта на 2017 г. от печат излезе дебютната му книга – публицистичната "Добрите, лошите и грозните".


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари