Бил Клинтън написа трилър с Джеймс Патерсън

Президент и писател твърдят, че "Президентът изчезна" е измислица
8
Бил Клинтън написа трилър с Джеймс Патерсън
Снимка: Dnes.bg

Бившият американски президент Бил Клинтън и авторът на бестселъри Джеймс Патерсън издават тази седмица съвместен роман за президент, който изчезва, докато се опитва да предотврати апокалиптична кибератака, съобщи Асошиейтед прес.

"Президентът изчезна" е трилър и художествена измислица, в което и двамата автори се кълнат. Но те казват също, че това би могло наистина да се случи.

Сътрудничеството между президента и писателя е по идея на вашингтонския адвокат Робърт Барнет, който се грижи за авторските сделки и на двамата. Клинтън и Патерсън залагат на специфичния си опит, за да напишат романа от 500 страници, който оглави списъка на бестселърите на "Амазон" още преди да е излязъл в продажба.

Това е първият роман на Бил Клинтън, макар и вече да е издал биографията си "Моят живот". Той не е трябвало да прави проучвания, за да разкаже на читателите какво е човек да седи в кризисната зала в Белия дом или да те информират за възможна терористична атака, или пък направо да изчезнеш.

"Джим искаше да е автентично - каза Бил Клинтън по време на интервю в х-л "Риц-Карлтън". - Това означава: А. физическата обстановка трябва да е автентична; Б. процедурите трябва да са автентични и взаимоотношенията между президента и сътрудниците му, и всички световни лидери, и всичко трябва да създава усещане за реалност, дори как работят тайните служби".

Анотации за романа написаха Мери Хигинс Кларк, Уолтър Мозли и дори авторът на "Хамилтън" Рон Черноу. Историкът каза, че първоначално е бил "със съмнения" за проекта, но е впечатлен от "стилистичното съчетаване" между двамата автори.

"Предполагам, че живият ритъм идва от Патерсън, но няма съмнение, че автентичността на подробностите се дължи на годините, прекарани от Клинтън в Белия дом" - написа Черноу - Усещането от книгата е, като да е написана от вътрешен човек".

Сътрудничеството с президента Клинтън е върхът в кариерата ми, сподели Патерсън. Той има зад гърба си над 100 творби, преобладаващо трилъри.

Клинтън пък публикува автобиографичната книга "Моят живот", за която получи аванс от 15 милиона долара. Той призна, че да работи с Патерсън е било страхотно, и че му е фен от дълго време.

Бил Клинтън е сред малкото президенти, захванали се да пишат роман. По идея на Франклин Рузвелт няколко автори пишат романа "Загадъчният сюжет на президента". Роман публикува и Джими Картър.

(БТА)


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, Бил не притежава газови находища де.
4
2
 
5
 
! Отговори
Марвел Комикс преди 4 месеца
Хил Билибой на младини даже филмира собственият си сценарий "Две димящи пури" и изигра главната мъжка роля в този напрегнат политически трилър. От което на жена му и израснаха такива рога, че Сатаната нямаше проблем да я вербува.
3
4
 
4
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 месеца
Алчни типове, все ламтят за още, до сега не съм прочел за нито един държавник, който да е написал и продал книга и да е дарил приходите за благотворителност- нали тази книга и продажби са резултат от поста, който е заемал и за който е получавал народна пара.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да беше написал "острите зъби на една президентска секретарка". Само името е достатъчно за да се продава, а вътре ако иска може да пише за кравата Пенка, която е хит в момента.
1
3
 
6
 
! Отговори
доналд тръмп цитат преди 4 месеца
"килари e за затвора!!"