Злополуки и... котки бележат страшни престъпления

Руската авторка Елена Михалкова с ново, загадъчно убийство
3
Злополуки и... котки бележат страшни престъпления
Снимка: Личен архив

Казват, че котката носи късмет в дома. Но раираното коте, спасено от младата фотографка Светлана, като че ли не е чувало за това.

Благообразната, трогателна животинка скоро се превръща в неблагонадеждния котарак Тихон, чийто разбойнически нрав въвлича Светлана в поредица злополуки, загадъчни събития, а накрая и в ужасно убийство.

И не е само това – престъпникът започва да преследва младото момиче, което вероятно знае нещо уличаващо, макар само да не съзнава какво.

Посегателствата над живота на Светлана следват едно след друго. Ще успеят ли младата фотографка и верният ѝ приятел от детинство да разобличат убиеца, преди да нанесе нов удар той? Какво крият актьорите от една популярна театрална трупа? Кой е забил нож в гърба на техния драматург?

Всички отговори на тези въпроси са "скрити" в "Не е препоръчително да се обиждат котки". Книгата на Елена Михалкова е идеалната лятна криминална история, изпълнена с котешки подвизи и точната доза смразяващи кръвта престъпления.

Обичате ли котки? А заплетени криминални истории, които са пълни с изненадващи обрати и имат неочакван финал? Ако отговорът на двата въпроса: Обичате ли котки? А крими истории с обрати и неочакван край? - е "Да", то дебютният за българския пазар роман "Не е препоръчително да се обиждат котки" на издателство"Еднорог"е точно за вас.

И още нещо... Убиецът в книгата на Михалкова е лукав, но е пропуснал да отбележи едно: Не е препоръчително да се обиждат котки!

Авторката на това вълнуващо четиво - Елена Михалкова е една от най-популярните съвременни руски писателки на криминални романи. Тя е юрист по образование и следовател по професия, нейната творческа кариера започва съвсем случайно.

Тя създава първата си детективска история като отговор на предизвикателството на своя съпруг, също следовател, че няма да успее да измисли история, в която той да не познае кой е убиецът. Част от книгите на Елена Михалкова са успешно екранизирани в Русия, а броят на почитателите ѝ нараства с всеки нов роман.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
2
 
! Отговори
vlady преди 6 месеца
Котките са сатанински изчадия, които измъчват и покваряват хората и трябва да бъдат убивани по най-мъчителен начин. Неслучайно Инквизицията ги е горяла на клада.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мистични и магнетични животни са котките, своенравни и самостоятелни, харесвам ги.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
котките са извънземни но хората не знаят само малцина знаят това