С книга през лятото – какво да прочетем на почивката?

"Жената на прозореца" държи рекорда на "Ню Йорк Таймс" цели четири седмици
Обновена: 6 юли 2018 14:33 | 6 юли 2018 14:32,
11

Книгата, изпреварила Дан Браун още при издаването си, е "Жената на прозореца" от Ей Джей Фин - ноар-история, която държи рекорда на "Ню Йорк Таймс" цели четири седмици.

В студиото на Bulgaria ON AIR със съвети за "най-горещите" заглавия през летните месеци бе Темз Арабаджиева от издателство "Сиела".

"Имаме много Хичкок в "Жената на прозореца" от Ей Джей Фин, повлиян е от ноар филми, докато е оставал вкъщи. За трилър е много литературен", подсказа Темз Арабаджиева.

Действието в следващото хитово заглавие се развива през 40-те години, по време на гражданската война в Гърция.

"Казандзакис - това е моят летен избор . "Братоубийците" са за първи път с превод на български език, тук виждаме по-различен Казандзакис. Главен герой е странстващ свещеник, сблъскващ се с различните страни на гражданската война. Това е неговата последна творба", продължи Арабаджиева в "България сутрин".

Захари Карабашлиев е следващият автор в "своеобразния топ 5", който ни отвежда на приключение с "Не толкова кратка история на самолета", книга с разкази и есета - истории за романтици и пътешественици.

Списъкът завършва подобаващо с две дамски предложения - "Рапсодия в Тоскана" и "Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула", където основните теми са за любовта, измамата и предателството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
John преди 5 години
Тя сама си го е измислила, решила това да и е творческото име. Иначе се казва Теменужка. Нищо още не е завършила, само претенциите и са богоподобни.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koй и е измислил това брутално тъпо име на тая - майка и или от книгите, които е "чела"?... Тя да вземе да прочете баре Пипи Дълготочорапче, повече неща за живота ще научи, не да се пиняви над Казандзакис, за когото и трябва мозък, 10 пъти по-голям от пилешкия, намиращ се на разположение в к.ухата и к.ратуна..."Темз"... Боже, поне едно "а" да си беше сложила накрая на глупавото име...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо българско от миналото, а вместо Казандзаки - ,,Бежанци" на Весела Ляхова!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като я гледам и слушам, се питам какво може да ме посъветва Темз?
4
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Аз ще чета и препрочитам житията за ДрагалЪсвкия Ай дук,Сашо Нереза, Бакъря,Катъря и за още 200-300гада,все от същата бригада.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата като прочете още една книга и аз ще прочета.
2
2
 
20
 
! Отговори
Бате ви Б. преди 5 години
Силно препоръчвам "Винету".
1
3
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Не си губете времето с еднодневки, четете класиката в жанровете... :)