Супергероините излизат от екрана: "Жената-чудо" и в книга

Лий Бардуго обединява легенда за хора и полубожества
7 авг 2018 12:23, Петя Славова
5
Супергероините излизат от екрана: "Жената-чудо" и в книга
Снимка: ИК "Сиела"

След хитовата екранизация на "Жената-чудо" с Гал Гадот у нас излиза и книгата за тази героиня, написана от Лий Бардуго. Това е първата част от  поредицата "DC Icons" обединяваща един от най-успешните YA aвтори. Сред останалите са Сара Дж. Маас, Лий Бардуго, Мари Лу и Мат де ла Пеня, събрани да разкажат историите на 4 от легендарните супергерои – Жената-чудо, Супермен, Батман и Жената-котка.

В "Жената-чудо" един от най-продаваните автори според "Ню Йорк Таймс" и "USA Today" Лий Бардуго ("Сянка и кост") вдъхва живот на неразказана легенда, която обединява хора и полубожества.

Героинята е дъщеря на безсмъртни. Принцеса Даяна се стреми да докаже себе си на легендарните си сестри воини. Но когато най-накрая възниква възможността, тя отхвърля шансовете си за слава и нарушава закона на амазонките, за да спаси смъртен.

Даяна скоро ще научи, че не е спасила обикновено момиче и че с това смело действие може би е обрекла света на гибел. Защото Аля се оказва вестител на войната, потомък на легендарната Елена от Троя, обречена да носи война, реки от кръв и нещастие на всяка своя стъпка.

Двете момичета са изправени пред армия от врагове – смъртни и божества. Даяна и Аля трябва да намерят начин да обединят силите си. Защото спасението на света зависи само от крепкия им съюз.

"Жената-чудо" е драматична история, в която гръцка митология, романтика, невероятни приключения и колоритни персонажи изграждат безкомпромисен свят, в който властват война  и предателства.

Едно приятелство трябва да докаже силата си. Две каузи ще бъдат обединени. А враговете трябва да бъдат победени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Жената чудоЛий Бардуго
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Че то кога ли е имало американски филм по гръцката митология, в който да са спазили горе-долу митологията?
3
1
 
2
 
! Отговори
мистър150 преди 5 години
150 сантиметра съм с вдигнати ръце, за феминистки ли става въпрос, те са ми слабост
2
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Важното в случая е да се налага феминисткият дневен ред.
1
0
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Абсолютно пародично осмиване на и без това крадената и взаимствана гръцка митология. Дияна е всъщност римския еквивалент на Артемида, която е трако-фригийско божество, сестра е на Аполон, и няма нищо общо с амазонките....