"Всички наши тела" – книга за всички сетива

"Кратките разкази са ми любимата форма", каза Георги Господинов
13 авг 2018 11:52,
9

Една година в Ню Йорк, 103 свръхкратки разкази и книга за всички сетива от Георги Господинов, който поднови разговора с публиката в кратка форма, наречена "Всички наши тела".

"Кратките разкази са ми любимата форма. Тази книга е завръщане към краткостта. Всички искат да пишат романи, дори издателите предпочитат романите. Но на мен ми се пишеше кратко. Свръхкратките истории са много адекватни със свръхкратките ни тела. Ние хората не сме романи, за съжаление", поясни писателят в "България сутрин".

Авторът сподели, че причината, поради която е отишъл в Ню Йорк, е конкурс на тамошната публична библиотека.

"Бях избран. Там участват 14 автори – 13 бяха от Щатите и 1 от България. Изпитание беше, защото влязох в напълно нова среда. Книгата е за началото и края на времето, за това какви деца сме били и какви ще станем. Занимавам се с преходността", обясни гостът пред Bulgaria ON AIR.

"Късата история е жанр против голямото бъбрене днес. Да имаш малко празно пространство, в което може да помълчиш. Смирените хора говорят кратко", продължи Господинов.

А за финал на разговора авторът изтъкна, че ако някой каже, че младите не четат, то нека да ходи по-често на четения на български писатели – там ще ги види.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от признаците на кризата в нашата цивилизация е наличието на подобен тип автори .Ислямизацията ме неминуема предвид цялостната криза на духа .Бога ми това не е културата на готите,славяните и европейците !Това е джендърството в писането - трети пол литература!
8
3
 
4
 
! Отговори
в преди 5 години
Писателите на Сорос продължават да бамбалосват.И после защо хората гледали турски сериали .
7
3
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
Не господин бърборко ,важното е да са хубави,а вашите не са такива,затова и не съм ви чел никога.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най- добре платеният днес поради разни причини. Най- добрият - Милен Русков.
5
0
 
1
 
! Отговори
до 2/3 преди 5 години
Ако се смятате за по-кадърен, издайте свои творби, спечелете си авторитет с името си. Може не всичко да е върховно, но определено има какво да каже и е казал вече. Вие, ако сте по вътре в литературата, си припомнете колко тома художествено творчество има Иван Вазов и колко от тях са останали като образцови.
4
0
 
1
 
! Отговори
до водещия преди 5 години
Схващането, че миналото е пред нас, а бъдещето зад нас е същото и на българите по време на Първата българска държава, не само при народите от Андите. Ние наистина виждаме, т. е. имаме някаква по-ясна представа за случилото се вчера, образно сме с лице към него, случилото се по-отдавана не се вижда вече така добре ... И сме с гръб към бъдещето, ... В новата човешка гледна точка се отразява високомерието ни.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека си пише глупостите. Аз няма да се излъжа да ги купя. Това не е литература. Никога няма да бъде писател, колкото и да ни ги пробутват такива като него. Има няколко свръхкратки разказчета в dnevnik.bg. Прочетете ги и се уверете, че не става. Самочувствие без покритие. Както казва човекът преди мен - не се спря да бълва халтура.
2
4
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тоя не се спира да бълва халтура....
1
0
 
5
 
! Отговори
. преди 5 години
Иgиоти... Поне напишете името на книгата правилно! Нека.дърни драскачи!