"Мечката и други разкази" – истории през призмата на личностите вътре в нас

Калин Терзийски с нов сборник, представя го на 5-и септември
3 сеп 2018 11:23,
7

Всяко дете расте с вълшебните приказки за всякакви горски обитатели, които са разказани с много любов от неговите баби или родители. В тях винаги важна роля играят заекът, вълкът, лисицата и мечката, която е символ на мъдрост, майчина грижа и доброта.

Именно така се казва и новата новият сборник на Калин Терзийски - "Мечката и други разкази", чието представяне ще бъде на 5 септември в столичен клуб.

"Първият разказ се казва по същия начин. Затова и реших да озаглавя сборника "Мечката и други разкази". Той е писан по българската народна приказка "Мечката и лошата дума", но разказана например от австрийския невролог и психолог Зигмунд Фройд", сподели пред Bulgaria ON AIR писателят.

Критиката казва, че сякаш всеки от разказите в сборника са написани от различен човек, а това е трудно постижимо. Според Терзийски, обаче, всеки един от нас носи много личности в себе си и много гласове от миналото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Григор дойде да играе на София опън ще дам парите за билет, а тази книга ще я пропусна.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, тоз бил и трезвен :)
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете в гугъл "тиртирлин мечка" и още на първия линк ще ви излезе разказ, който си заслужава да се прочете ;) Моите уважения към г-н Терзийски, но неговите цитати за срещата с мечка са доста слаби в сравнение с творчеството на Тиртирлин.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдддаааааа.........давайте още на такива индивиди думата по сми, издавайте бръщолевенията, пък после си задавайте въпроси: Откъде става опростачването на народа ни!!!!?????
3
1
 
13
 
! Отговори
месара преди 5 години
тоя не беше ли оня, дето се оплакваше че е неоценен голям писател, и получавал по малко пари от Григор Димитров? е а наздраве!
2
0
 
13
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Браво на големия български пианист удостоен в Русия с високото звание "Горький пропойца" за постиженията си в алкохолната подготовка.
1
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 5 години
Наздраве!!!