Стара хартия за нова книга – да стимулираме децата към четене

Деляна Маринова от Bulgaria ON AIR се включва в кампанията
5 сеп 2018 13:07, Анисия Иванова
3

От Бургас започва тазгодишното издание на националната инициатива "Стара хартия за нова книга". Инициативата се провежда за шеста година, а за пръв път сега ще се включи и Плевен.

Първото събитие е на 8 септември. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 килограма стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци. Тези, които предадат допълнителни 5 килограма хартия пък ще бъдат наградени с втора книжка на екотематика.

Сиана Колибарова, координатор на инициативата, разказа, че след Бургас, "Стара хартия за нова книга" продължава в Хасково, София, Русе, Плевен и Пловдив.

"Основната цел на кампания е да покажем на децата още от ранна детска възраст, че именно те имат силата да променят града си, да помогнат на природата и в крайна сметка да ги стимулираме да четат повече", обясни тя в студиото на "България сутрин".

Деляна Маринова – Джуджи, водещата на предаването "Фамилно" по Bulgaria ON AIR, добави, че възрастните и родителите трябва да дават личен пример на своите деца.

"Хубаво е това да се прави във всяко едно семейство. Действително книгите и четенето - това е нещо, което отваря погледа ти към света", допълни тя.

Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на "Екопак България" АД, които са партньори на инициативата "Стара хартия за нова книга", каза, че целта им е да възпитат любов у децата към книгата и четенето, а също и към природата.

"Фокусът е върху тях, да разберат, че те могат да спасят планетата", сподели още Бургуджиев.

Той разказа също, че всяка година в инициативата се включват все повече хора, а Русе е градът, в който децата и хората са най-активни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен читател 2Напълно съм съгласен с теб, това, че не се купуват напоследък класическите книги, не означава, че младите не четат... аз лично отдавна вече ползвам четец, много по-удобен е и спестява много време и пари...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен читател преди 5 години
Стига с тези банални реплики "Децата не четат". Не е вярно! Отворете youtube, instagram или друга социална мрежа и вижте колко видео канали, профили и страница съществуват на тази тематика. Това, че не ни виждате, не значи, че не съществуваме. Това, че не парадираме с четенето си, не значи, че не го правим. Чете се! И то доста. Просто е по-лесно да се каже: "Младото поколение не чете, то само си седи на телефона и гледа глупости в Интернет".
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли книги е прочела Джуджи?