Децата питат: "Точица тръгва на училище"

Ралица Найденова представи пред Bulgaria ON AIR новата си книга
22 окт 2018 10:52, Анисия Иванова
3

Доказано е, че най-малките често задават най-важните въпроси, които възрастните хора съзнателно или не пропускат.

Еднакво важни се оказват и отговорите на тези въпроси, защото точно те дават необходимата насока и отварят вратите на детското въображение.

Цялата тази философия Ралица Найденова е събрала в новата си книга "Точица тръгва на училище".

Тя е продължение на "Приключенията на принцеса Точица", забавна, интерактивна книга за четене, рисуване и писане за деца от 6 до 9-годишна възраст.

"Тези книжки са различни, защото писането и рисуването са част от самата история. Героите задават въпроси на малките читатели, опитват се да осъществят връзка с тях и да станат приятели. И не на последно място - превръщат четенето в забавление, а не в задължение", сподели авторът Ралица Найденова пред Bulgaria ON AIR.

Точица се вълнува от всичко в заобикалящия свят и търси чудеса дори в най-незначителните събития. И в двете книги присъстват всички онези смешни, сериозни и провокативни въпроси, които малките ни наследници непрестанно задават, очаквайки отговор тук и сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Изяснете, бе! преди 5 години
Точица тръгвала на училище.А Запетайчица?
2
1
 
1
 
! Отговори
Зиг преди 5 години
Детето ти, на 6 години, какво и как ще мисли и дали ще може да чете, зависи от теб.
1
4
 
2
 
! Отговори
Децата днешно време преди 5 години
Децата днес не мислят за някакви точици, които тръгват на училище, а как да стават мутреси и мутри или наркомани. Не виждам как тази книжка би била полезна на когото и да било. Остаряла, с много текст (нали е за деца в първи клас, които още не могат да четат? Защо има толкова много текст?) и грозни картинки. Децата отдавна не са такива, че да отварят книги, камо ли пък такива с много текст. Да не говорим, че едно време имаше една приказка "Антон и Точица" и сте изплагиатствали най-безскурпулно!