Алек Попов из политическите митове в "Спътник на радикалния мислител"

Излиза ново допълнено и преработено издание
21 дек 2018 10:07, Петя Славова
1
Алек Попов из политическите митове в "Спътник на радикалния мислител"
Снимка: ИК "Сиела"

10 години след първото издание "Спътник на радикалния мислител" излиза ново допълнено и преработено издание. Забавни, иронични и аналитични – есетата на Алек Попов се разхождат по картата на съвременните политически митове и поп култове.

Разхождайки се по глобуса като един истински "радикален мислител", писателят регистрира капаните и парадоксите на "сайбер–парадигмата", поп- култовете, съвременните политически митове или пък описва знакови места във фрагментарни пътеписни очерци подобно на онзи за "след септемврийския Ню Йорк".

Разкрепостени, изтъкани от интелектуална ирония, без да губят аналитичната си дълбочина, есетата на Алек Попов са вдъхновени от необичайния му поглед към света, от реални и виртуални пътешествия, сънища, предчувствия, срещи с изкуството. Голяма част от текстовете са посветени на тънкостите на писателския занаят и социалните роли на писателя.

В допълненото и преработено издание на "Спътник на радикалния мислител" ще откриете верен и критичен спътник в пътуването си през едно объркано и динамично време, наситено с двусмислени знаци. С невероятно чувство за хумор Алек Попов отправя своя призив към бъдещите поколения –  най-голямото предизвикателство, което ни очаква, е "да се научим да извличаме щастието от възобновяеми източници като думите, образите, звуците". А това се оказва по-лесно с верния спътник до себе си…

Краят на идеологиите, постоянното развиване и разбиване на най-различни стереотипи, товарът на наследството и неизвестните перспективи, диктатурата на пазара, неволите по присъединяването към ЕС и особено главоблъсканицата как и какво да се пише в този контекст – това са само част от въпросите, които Попов духовито поставя, без да дава готови и лесни решения. Имаме една наистина интересна, четивна и интелигентна книга – всеки, който разсъждава за собствения си преход, ще открие в нея по някое изречение, което ще му прозвучи така, сякаш го е написал сам.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари